FKV: újabb pozitív lovak

Újabb két ló vérvizsgálata lett pozitív a Bács-Kiskun megyei Felsőlajoson, de a Győr-Moson-Sopron megyei Ravazdon is felmerült a fertőzöttség gyanúja egy lónál – tette közzé a NÉBIH. Jelenleg 8 megye 11 településén és a Lóklinika kólikás istállójában van karantén fertőző kevésvérűség miatt.

A NÉBIH ÁDI július 20-án FKV szeropozitív eredményt állapított meg két karanténban tartott ló esetében. A lovakat Felsőlajoson (Bács-Kiskun megye) tartják elkülönítve egy az üllői Lóklinikáról hazaszállított ló miatt. A klinikán kezelt lovat június végén el kellett altatni FKV fertőzöttség miatt. Az újabb pozitív eredmények miatt az állományra vonatkozó forgalmi korlátozás és a három hetenként kötelező vérvétel meghosszabbításra került.

Szintén július 20-án felmerült az FKV fertőzöttség gyanúja szerológiai vizsgálattal egy Ravazdon (Győr-Moson-Sopron megye) tartott ló esetében. Az állat tartási helyén forgalmi korlátozás van érvényben. A további vizsgálatokról későbbiekben szintén tájékoztatást adunk.

Jelenleg 8 megye (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Bács-Kiskun, Pest, Komárom-Esztergom, Veszprém, Vas, Győr-Moson-Sopron) 10 településén (Tiszavasvári, Hajdúszoboszló, Felsőlajos, Fót, Piliscsév, Olaszfalú, Berhida, Vilonya, Vép, Ravazd) és a Lóklinika kólikás istállójában van karantén."

2015.07.24. Forrás: NÉBIH

Hozzászólások