keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták


Sanhe

Inner Mongolia Autonomous Region északkeleti részén található meg a fajta, főként hátaslónak és kocsilónak használják. Három folyó van kínában. Ezeknek a területeknek a környékén található a legjobb füves terület. A Sahne fajta Kína legkifejlettebb fajtája.

Időszámításunk szerint 1000 körül a Liao dinasztia idején a terület ismert volt a "minőségi lovak" számára, néhány kóbor fajta számára is. Hétszáz évvel később, a Qing dinasztia idején elkezdték a Soulunk fajtát tenyészteni a területen.

A Soulun fajta híres volt a külseje, és a jó hátas tulajdonsága végett. Ezeket a lovakat használták katonai lovaknak.

1904 és 1905 idején orosz Zabaikal hosztak át, és a Baikal fajtát helyi fajtákkal keresztezték. Orlov és Bechuk lovakat hoztak be 1917-ben az orosz telepesek a területre. 1934-től 1945-ig egy farm alakult meg, melyet a japánok alapítottak meg, itt Anglo-Arab, Arab, Telivér, American Trotter és Chitran lovak voltak. 1955-ben a Ministry of Agriculture of the Peoples Repulic of China megkezdte a keresztezett lovak felbecsülését a területen és meglapítottak két méntelepet egy új fajta kitenyésztésére, mely a Sahne nevet kapta.

 

A Sahne lovak szilárdak és izmosak. Rendszerint gesztenye vagy pej színű, más színben elég ritka.

Versenylónak, hátaslónak és fogatban is használják. Általában jól lejta válluk és erős az "illeszkedés", izmos és a kemény paták is jellemzőek a kínai fajtákra.

Fordította: Jenna2

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés