keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Túl az ötödik X-en a mentett csacsi
Tessa igazi matuzsálem a szamarak között, nemrégiben ünnepelte 50. szülinapját otthonában, egy brit csacsimenhelyen.

 

Tessa 1965-ben született, ő a menhely legidősebb lakója, de korát meghazudtolva kicsattanó egészségnek és hatalmas étvágynak örvend. 1985 óta él a Donkey Sanctuary gondozásában.

A menhely másik 27 gondozottjával is igen barátságos, de leginkább kedvenc gondozóját szereti követni mindenhová. Tessa élvezi, ha foglalkoznak vele, igazán kedveli a társaságot, gondozója szerint ezért is olyan fiatalos.

A menhely vezetője, Annie Brown szerint igen ritka, hogy egy szamár megélje az 50. életévét. A rendszeres munkát végző szamarak pedig lényegesen rövidebb életet élnek menhelyi társaiknál. A hosszú élet titka az egyedülálló gondoskodás és odafigyelés. Tágas legelők, speciális almozás, körültekintő takarmányozás már a kezdetektől, gyakori fogellenőrzés és a legfontosabb: jól képzett gondozók, akik a legapróbb jelét is észreveszik annak, ha egy csacsi közérzete romlik. Ez a Donkey Sanctuary titkos receptje a szamarak gondozására.

Tessa egyike annak a 6200 megmentett szamárnak, akik a Donkey Sanctuarynak köszönhetik az életüket. 

Tessa, gondozójával és különleges szülinapi tortájával

A Donkey Sanctuary korelnöke, Esmeralda 56 éves koráig élt, és pár nappal az 57. születésnapja előtt tért az örök legelőkre. Reméljük, hogy Tessa még sok hosszú évet tölthet boldogan és egészségesen a Donkey Sanctuary gondoskodásában.

2015.01.19. Horávth Annamari, Lovasok.hu
Forrás: Horsetalk.co.nz, Fotók: Thedonkeysanctuary.org.ukCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés