keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Ír igásló - Irish Draught Horse - Irish Draft
Ír igásló - Irish Draught Horse - Irish Draft

A 20. század korai szakaszában az ír farmereknek szükségük volt egy még sokoldalúbb lóra, mint a népszerű heavy draftok. Egy olyan állatra volt szükségük, mely földeken tudott dolgozni egész héten, rókavadászatra lehetett vele menni minden szombaton, képes volt ugrani és képes volt a családot vasárnap reggel a templomba vinni. Ezért kellet az Irish Draught lónak megszületnie.

A század végén melegvérű fajtákat szelektáltak a tenyésztéshez, melyek nagyon egészségesek, értelmesek, jó csontozatúak, kemények és minőségűek voltak.

Az Irish Draught nem olyan masszív, mint amit a neve magában foglal. A járása szabad és sima, túlzás nélkül, nem nehéz és nem is súlyos. Kivételesen erős és egészséges szervezetű, nagy életerővel és titokzatos ugróképességgel. Hihetetlen temperamentummal rendelkezik, szolgálatkész, intelligens és tanulékony.

Minden korosztály számára alkalmas hátasló, de nagy képességű a díjlovaglásban, díjugratásban, vadászatban és a különböző eseményeken.

KarektereÉlénk fajta, rövid sípcsonttal, erős ló szilárdsággal és képességgel. Büszke testtartású mély "derékbőséggel", erős háttal és farral. Rendkívül erős és egészséges szervezetű. Intelligens és szelíd természetű.

Magassága
A mének 15.3-16.3 marok magasak
A kancák 15.1-16.1 marok magasak

Csontozata
Jó, erős, tiszta csontozat.

Fej
Jó, bátor szemek, a homlok széles és hosszú, a fülek jól illesztettek. A fej tüzes és kellemes, nem durva, bár a kicsi orr megengedhető.

Váll, nyak és az elülső rész
A vállak jól kirajzolódnak és nem terheltek. A mar kifejezett, nem durva. A nyak magasan illesztett, jó hosszúságot mutat a gyeplőnek. A törzs nem olyan nagyon széles és erős. Az alsókar hosszú és izmos, a térd nagy. A pata tiszta és nem szögletes.

Hát, far, test, hátsó végtagok
Háta erőteljes, mellkasa nagyon mély. A csípő nem széles. A hát hosszú.

Járás
Sima és szabad járású de túlzás nélkül és nem nehéz vagy súlyos. Sétája és ügetése tiszta.

Szín
Minden erős színben megtalálható, beleértve a szürkét is. Fehér lábak, a térd körül vagy a csánknál nem kívánatosak.

Fordította: Jenna2

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 


Ír igásló - Irish Draught Horse - Irish Draft

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés