keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Hannoveri
Hannoveri

Eredete a XVIII. századra nyúlik vissza, melegvérű fajta. Németország, Hannover lova. A fajta tenyésztése egyébként már a XVI. században kezdődött el. Meg kell említenünk II. Györgyöt, aki a cellei ménest alapította meg. A Hannoveri fajta alapállománya Holsteini mének voltak. Helyi kancákat kereszteztek Holsteini ménekkel.

A tenyészcél egy sokoldalú mezőgazdasági ló volt, de később telivért használtaka tenyésztésben, hogy nemesítsék a fajtát.

Majd a tenyészcél megváltozott, a mezőgazdsági ló után átváltottak a sportló kialakítására, így Trakehneni és Angol telivér vonalat adtak a fajtához. Az Angol telivér hatás gyorsabbá tette a Hannoverit, a Trakehneni pedig az életerőt adta.

Nagy eredmények bizonyítják a tenyészcél elérését. Kivállóan teljesítenek díjlovaglásban és díjugratásban egyaránt. Jó vérmérsékletű, erős és jó mozgású ló. Feje száraz, egyenes profilú, középmagasan illesztett. Nyaka hosszú, háta kissé előremélyedt, fara jól fejlett. Lapockája hosszú, mellkasa mély, ízületei szárazak és tiszták.

Marmagassága kb. 170 cm, minden színben megtalálható, hátaslónak hasznosítják.

Készítette: Jenna2

 

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 


Hannoveri

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés