keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Hackney
Hackney

A fajta körülbelül a XVIII-XIX. században alakult ki Angliában. Melegvérű. A fajtát előszeretettel használják fogatban, show-kon és ügetőversenyeken. Elsősorban a látványos ügetőmozgásáért kedvelik, ez is volt a fő tenyésztési cél. Ugyanakkor a fajta mutatós és szépen teljesít az ügetőversenyeken is. A fajta két fajtából alakult ki. A Norfolki és a Yorkshirei ügető lóból. Azt tudni kell, hogy a Hackney fajta szoros rokonságban van a Telivérrel.

A Hackney fajtának a kezdetekkor két típusa alakult ki, egy könnyebb és egy nehezebb, testesebb típus.

A Hackney Tenyésztők Egyesülete 1883-ban alakult meg. A két fajtából szépen lassan egy fajta lett.

Megjelenését tekintve igen kecses, gyönyörű alakot formál. Leghíresebb egybéként az ügetőmozgásáról. A fej kicsi, félkosfej, kicsi fülekkel és nagy szemekkel. A nyak magasan illesztett, mellkasa mély, marja alacsony. Háta középhosszú. Jellemző a fajtára az úgynevezett "zászlós faroktartás". A mellső végtagok hosszúak, akciók mozgásúak. Ugyanakkor a hátsó végtagok viszonylag rövidek.

Marmagassága 155-160 cm, bármilyen színben előfordulhat, de leggyakoribb a pej. A tarkákat kevésbé fogadják el. Fogatlónak és hátaslónak hasznosítják.

Készítette: Jenna2

 

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 


Hackney

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés