keresés a lovardák között

Lovas védőfelszerelések újragondolva
Számos ígéretes fejlesztés zajlik úgy a kerékpáros, mint a lovas védőfelszerelések terén, melyek a lovasok figyelmére is számot tarthatnak. Bár az egyszer használatos papír fejvédő, a felfújódó kobak, vagy a lóra szerelhető jelzőfény első pillantásra talán furcsának tűnhet, lehet, hogy néhány éven belül mindennapossá válik használatuk.

A kerékpárkölcsönzés egyik megoldatlan kérdése a kerékpáros sisakok kölcsönzésének problémája - ugyanúgy, ahogy a lovardákban is gondot okoz a megfelelő mennyiségű kobak biztosítása a vendégek számára. Egy háromfős tervezőcsapat olcsó és környezetkímélő módon hidalná át a problémát: újrahasznosított papírból készítettek egyszer használatos kerékpáros fejvédőt. 


Az egyszerhasználatos papír fejvédő megfelelően kemény és akár hat óra esőnek is ellenáll

A papírmasé alkalmatosság 1,5 dollárból, azaz kevesebb, mint 400 forintból elkészíthető. Megfelelően kemény, és akár hat óra esőnek is ellenáll. A tervezők most azon dolgoznak, hogy egyrészt csinosabbá, másrészt biztonságosabbá tegyék a papír fejvédőket.

Ki tudja? Lehet, hogy hamarosan előrukkolnak a lovasoknak szánt változattal is? 

Egy svéd vállakozás felfújódó fejvédőt dolgozott ki szintén kerékpárosok részére, ami nem csak a fejet, hanem a nyakat is védi. Az új légzsákos technológia a tesztek szerint kiváló sokkelnyelő tulajdonságai miatt sokkal hatásosabban véd a fejsérülésektől, mint a szokványos kerékpáros sisak. A felfújódó kobakot a fejlesztés során alávetették az összes tesztnek, amelyeken a kerékpáros sisakoknak Svédországban meg kell felelniük és messze felülmúlta a piacon elérhető termékeket.

Bár a lovasok számára a hagyományos védőmellények és gerincvédők mellett már légzsákos védőmellények is elérhetők, ez a fejlesztés a megfelelő tesztek elvégzése után a lovasok számára is vonzó alternatíva lehet.

Ló és lovasa sötétben való biztonságos közlekedését garantálja a lóra szerelhető jelzőfény. A hat vízálló LED szalagot egy neoprén alkalmatossággal a ló farkára kell erősíteni. A szalagok nem melegszenek, nem zavarják a lovat, és sötétben kiváló láthatóságot biztosítanak. A lovasok több hossz és több szín közül választhatják ki a nekik leginkább tetszőt. Az akár 15-26 órát is kibíró akkumulátor pedig egy, a nyereg mögé erősíthető nyeregtáskában kap helyet. 


Lóra szerelhető jelzőfény 

Ha ez valakinek nem lenne elég, az a farokra erősíthető jelzőfény mellett most már a futófényes ín- és bokavédő szettet is vásárolhat az esti lovas kalandozásokhoz különböző alapszínekben - természetesen hozzá illő pataharanggal.

Még mindig kételkednél az eddig felsoroltak hatékonyságában? Mit szólnál egy saját egyszarvúhoz? A nem mindennapi jelenségekre bizony mindenki felfigyel, így Ti is biztonságban érezhetitek magatokat és a sofőrök is egy élménnyel gazdagodhatnak. Meg aztán nem mindenki mondhatja el magáról, hogy egy valódi egyszarvú hátán járta be a terepet.

 

Addig is, amíg ezek az újdonságok megjelennek a hazai lovasboltok polcain, természetesen használd továbbra is a már jól bevált "hagyományos" védőfelszereléseket.


Kobakok a Lovas Piactéren
 >>

 


Fényvisszaverő termékek a Lovas Piactéren >>

 


Védőmellények és gerincvédők a Lovas Piactéren >>

2013.11.21. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Frissítve: 2016.02.25
Forrás: theverge.com, hovding.com, tail-lights.com

 
Lovas védőfelszerelések újragondolva

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés