keresés a lovardák között


Sztrájk Párizsban

Szerencse, hogy Opium Bullet el sem utazott

Mikóczy Zoltán múlt héten jelentette be, hogy Opium Bullet nem utazik Párizsba, nem fut Maisons-Laffitte-ban. Akkor valószínűsíthető volt, hogy a mély pálya miatt további visszalépők lesznek, vasárnapig pedig a 16 benevezett ló közül hetet töröltek is a keddi versenyből.

Kedden azonban a maradék kilenc sem tudott starthoz állni, mivel a pálya személyzete sztrájkba lépett, miután elterjedt az a hír, hogy bezárják a patinás, 1878-ban alapított létesítményt. Igazság szerint a futamok szervezője, a France Galop csupán annyit jelentett be, hogy gazdaságossági szempontok miatt mérlegelik a pálya jövőjét, ám egy francia szakszervezetnek ennyi is elég, hogy azonnal akcióba lendüljön.

Arról még nincs hír, hogy a versenyeket egy vagy két nap csúszással meg tudják-e rendezni, akár egy másik párizsi galopp-pályán, ezen kívül a városban ugyanis van még négy másik pálya. Mindenesetre több futtató is jelezte, hogy nem szeretnék, ha az 1200 és 1400 méteres egyenespályás futamokat elvinnék Maisons-Laffitte-ból, mert a többi párizsi pályán ezeket a távokat köríves, fordulós pályán futják. Lovaikat azonban pont a hosszú egyenes miatt nevezték ide.

A mindössze 183 kilométerre lévő Deauville-t pedig túl messzinek tartják ahhoz, hogy a lovakat a verseny reggelén utaztassák "ilyen messzire". 

2013.11.06. Forrás: PannoniaOverdose.hu


KapcsoLÓdó cikkek:

Párizs törölve, Opium Bullet nem fut >>

Vételi ajánlat Katarból >>

Megnyerte élete első versenyét Opium Bullet >>

Overdose első lovasa lovagolja Opium Bulletet vasárnap >>

Vételi ajánlat Katarból >>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés