keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Újabb magyar fogathajtó sikerek

Hölle Martin nyert, a magyar csapat harmadik lett Bredában 

A póni világbajnokságra készülő kétszeres utánpótlás Európa-bajnok Hölle Martin nyert kategóriájában a nyolc nemzet 23 hajtóját felvonultató mezőnyben a hollandiai Bredában megrendezett nemzetközi fogathajtó versenyen.


Hölle Martin a maratonpályán

A Magyarországon három hét múlva sorra kerülő VIII. Négyesfogathajtó Európa-bajnokság előtti utolsó rangos nemzetközi versenyen az északiak hármas győzelmével fejeződött be a bredai viadal. A négyesfogathajtók egyéni versenyét a holland Theo Timmerman nyerte, második a szintén holland Ysbrand Chardon, harmadik a svéd Tomas Eriksson.

legeredményesebb magyar hajtó Dobrovitz József volt aki megnyerte az akadályhajtás versenyszámot, így végül a hatodik helyen végzett az egyéni listán. Fia, ifj. Dobrovitz József a tizedik helyen zárt. Osztertág Kristóf összetettben a 24. helyet szerezte meg.

Csapatversenyben a Lázár Zoltán nélkül felálló magyar trió - Dobrovitz József, ifj Dobrovitz József, Osztertág Kristóf - a hollandok (Koos de Ronde, Theo Timmerman, Ysbrand Chardon) és a németek (Michael Brauchle, Christoph Sandmann, Georg von Stein) mögött az előkelő harmadik helyen végzett.  


2. Németország, 1. Hollandia, 3. Magyarország

Tóth Tamás szövetségi kapitány elégedett volt az egy újonccal (Osztertág Krisztóf) felálló magyar együttes szereplésével. A bredai főpróba után alig három hét múlva következik az év fő versenye, az Izsákon megrendezésre kerülő VIII. Négyesfogathajtó Európa-bajnokság, ahol Lázár Zoltánnal kiegészülve az éremszerzés lesz a cél.

2013.09.09. Forrás: Fogatsport.hu, Fotó: Rinaldo de CraenHoefnet.nl 


KapcsoLÓdó cikkek:

Lázár Vilmos és a magyar csapat arany-, Lázár Zoltán bronzérmes >>

Lázár Vilmos leiskolázta a mezőnyt >>

Lázár Zoltán harmadik, a magyar csapat második a díjhatás után >>

Dobrovitz ötödik Mechelenben a fogathatjó világkupán >>

Harmadik lett a magyar fogathajtó csapat Riesenbeckben >>

Országos fogathajtó bajnokság >>


Újabb magyar fogathajtó sikerek

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés