keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

CMK Arab - CMK Arabian
CMK Arab - CMK Arabian

CMK arab lovak tenyésztése 1975-től

CMK Arabian Horses, Crabbett Arabian Horses, Davenport Arabian Horses, Maynesboro Arabian Horses, Kellogg Arabian Horses

Az arab lovakat a méretük, kiegyensúlyozottságuk, felépítésük és inteligenciájuk miatt tenyésztjük. A CMK Arabian lovat szakosítottuk. Észrevettük, hogy a CMK Arabian fajtában megvan a testi felépítés és a fellépési tehettség amire sok lovas vágyik.

A Magic Charm Arabian-ok minőségileg tisztán és félvérű arab fajtaként voltak tenyésztve 1975-től.

Székhelyünk California államban van, 70 km-re Los Angeles-től, a gyönyörű Acton városában.

Merlann az egész CMK Arabian állományunk csődöreinek apja, és Merlann ugyancsak rengeteg díjat nyert. Például az 1987-es Region I Informal Combination Championship (~ 1. számú vidék nem hivatalos vegyes-számú bajnoksága) és az 1987-es Top Ten US National Informal Combination Championship (~ legjobb 10 Amerikai Nemzeti nem hivatalos vegyes-számú bajnoksága), ezenkívül még sok versenyen vett részt, és ért el eredményeket.

Merlann utódai is kiváló versenylovak voltak, és gyakran az első, második vagy harmadik helyen végeztzek.

A nagy jövőjű csődörünk, MCA Diesel (Merlann x Spring Wynd), 2003, ugyancsak 100%-ig CMK Arabian fjta, és legalábbis háromszoros Abu Farwa.

A CMK Arabian fajta múltja visszanyúlik egészen az Arab sivatagba ahonnan azangol, lengyel, egyimptomi, francia és spanyol tenyésztők útján került "ki".

A CMK Arabian lovaknak a következő 3 kritérium mindegyikének meg kell, hogy feleljenek.

Legalább 75%-ban CMK-leszármazottnak kell lennieApai ága CMK ősökhöz vezessen visszaAnyai ága legyen Észak-Amerikában tenyésztett (1950-től).

Fordította: Tyr

 

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 


CMK Arab - CMK Arabian

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés