keresés a lovardák között


További Rolex FEI Díjugrató Világkupa hírek >>

Rolex FEI Díjugrató Világkupa 2012/2013
Mechelen, Belgium

Gotha szenzációsan ugrott új lovasával

Az év utolsó versenye már régóta a belgiumi Mechelenben megrendezett Világkupa-forduló. Karácsony után nem pihennek a versenyzők, hiszen a lovak körül nincs megállás ünnepnapon sem. Idén a belga fordulón svéd győzelem született: Ludger Beerbaum istállójából Henrik von Eckermann Gothával nyerte meg élete első Világkupa-fordulóját.

A belga helyszín sok belga indulót is hozott, a kérdés csak az volt, hogy a 12 belga párosból vajon ki jut összevetésbe. Rögtön az első két összevető hazai lett: elsőként François Jr Mathy hibátlan lovaglása D'Atlantique Royallal (Darco x Kannan) nem tűnt gyorsnak, de ahogy jöttek a többiek, sorra senki sem tudta megelőzni.

Második belgaként a korábbi világbajnok, Jos Lansink Cavalor Valentina van't Heike (Nabab de Reve x Lys de Darmen) nyergében ütött egyet a pálya első felén, utána ezért nem is lovagolt gyorsan, és csak a hetedik helyen zárt.

A következő összevető idén lovagolt Nemzetek Díja dupla hibátlant, és volt már 4. helyezett Stuttgartban. Jens Fredricson Lunatic (Landlord x Utrillo) nevű lován hibátlant lovagolt most is, és bár meg tudta közelíteni a vezető időt, nem tudott gyorsabban menni.

Kevin Staut Mechelenben egy csupán 8 éves lovat, Estoy Aqui de Muze-t (Malito de Reve x Kashmir vh Schuttershof) lovagolta. Ütöttek egyet az összevetésben, de ezzel is értékes pontokat szereztek.

Az olimpiai bajnok Steve Guerdat Nasa (Cumano x Prince d'Elle) nevű kancájával általában sosem szerencsés, de most az összevetésben hatalmas ugrásokkal hibátlant ment. A fordulókban néha kicsit megakadt a ló, ezért leglassabb hibátlanként az ötödik helyen zártak.

Gotha (Goldfever x Prestige Pilot), Madeleine Winter-Schulze lova új lovast kapott. Tavaly Stuttgartban még Ludger Beerbaummal Világkupa-győztes volt a páros, de aztán kezdtek fogyni az eredményeik, és az Olimpiára sem jutottak ki. Ludger Beerbaumnak az utóbbi időben volt több másik, még jobb lova, így Gothát megkapta Henrik von Eckermann. Az új páros néhány hete Genfben még 3 fával ment, de itt hibátlan lovaglással át tudták venni a vezetést az összevetésben.

A legjobb brit női lovas, Laura Renwick Oz de Breve-vel (Dollar du Murier x Grand Veneur) a múlt héten nem volt olyan szerencsés, mint most, hiszen a vasárnapi londoni Nagydíj összevetésében sokat ütöttek. Itt Mechelenben viszont hibátlan lovaglással a negyedik helyen végeztek.

Az utolsó két lovas ugyanazt a két akadályt ütötte az összevetésben. Először Pius Schwizer, aki idén nyert már Verdivel (Hors la Loi II x Cantus) Lyonban, ütötte le a kombináció első meredekét és az előtte vonalban lévő oxert. Végül pedig a mecheleni hétvége legeredményesebb lovasa, Simon Delestre ütötte ugyanezt a kettőt Valentino Velvettel (Indoctro x Burggraaf).

Henrik von Eckermann ezzel első Világkupa-győzelmét szerezte meg, ahol egy Land Rovert és közel 20 ezer eurót nyert. Összesítésben Sergio Alvarez Moya eredményét Kevin Staut megközelítette, és már csak 6 pont a különbség kettőjük között. Kevin Staut az előző két szezon pontversenyét megnyerte, ezen a télen még négy forduló áll rendelkezésére, hogy behozza a lemaradást. Most egy kis szünet következik a Világkupa-sorozatban, január 20-án Lipcsében folytatjuk!

Eredmény >>

Rolex FEI Világkupa ranglista 2012/13 >>

Alappálya

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

Pénzdíj

1. Henrik von
Eckermann
Svédország Gotha FRH

0

0

35,29

Land Rover + 
19 727,55 €

2. François Jr Mathy Belgium D'Atlantique
Royal

0

0

35,89

26 947,00 €

3. Jens Fredricson Svédország

Lunatic

0

0

36,08

20 210,25 €

4. Laura Renwick Nagy-Britannia Oz de Breve

0

0

37,00

13 473,05 €

5. Steve Guerdat Svájc

Nasa

0

0

37,77

8 084,10 €

6. Kevin Staut Franciaország Estoy Aqui
de Muze

0

4

37,55

6 063,08 €

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés