keresés a lovardák között


További Rolex FEI Díjugrató Világkupa hírek >>

Rolex FEI Díjugrató Világkupa 2012/2013
Helsinki, Finnország

Bosty születésnapjára Világkupa-győzelem

Helsinkiben 47. születésnapját Rolex Világkupa-győzelemmel ünnepelhette Roger Yves Bost. A szokásos oslói kezdés után a finn fővárosban folytatódott ezen a hétvégén a Világkupa versenysorozat.

39 párosból 14-en tudtak hibátlanul menni. Idén is majdnem duplázás történt, hasonlóan az előző 3 évhez, hiszen 2009-ben Daniel Etter és Peu a Peu dupláztak, 2010-ben Christian Ahlmann és Taloubet Z, tavaly pedig Pius Schwizer és Carlina tudta a szezon első két fordulóját megnyerni.

Jeroen Dubbeldam és BMC Utascha SFN (Lux x Indoctro) az összevetés első indulójaként beállítottak egy nagyon erős időt, ám a lovas érezte, hogy ez nem biztos, hogy elég lesz a múlt heti oslói győzelemhez hasonló sikerre.

Az érdekes és egyedi stílusban lovagló Roger Yves Bost és Castle Forbes Myrtille Paulois (Dollar du Murier x Grand Veneur) gyors és folyamatos pályával át tudták venni a vezetést. A francia lovas lovai nem épp idomítottságukról híresek, ám rendkívül jól idomulnak lovasuk olykor gravitációt is meghazudtoló ugróstílusához, és ez most is bejött nekik.

Bosty idejét csak az új sikerpáros tudta megközelíteni az összevetők közül. Csupán 9 századmásodperccel maradt le Carlo (Contender x Cascavelle) Sergio Alvarez Moyával a vezető időtől, így a múlt heti harmadik helyük után egy második hellyel gazdagodtak, és a lovas a Rolex Világkupa ranglistán ezzel a második helyen áll.

A múlt heti helyezettek közül sokan most is jól mentek. A Maikel van der Vleuten és VDL Groep Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I) páros ezen a hétvégén egyet ütött, így a hetedik helyen végzett. Scott Brash és Hello Sanctos (Quasimodo vd Molendreef x Nabab de Reve) a múlt heti ötödik helyüket negyedikre javították. William Funnell megint összevethetett, most másik lóval, Billy Angelóval (Tangelo van de Zuuthoeve x Kroongraff) ment hibátlant, és az ötödik helyen végzett.


Az oslói legjobb 4 hibapontos lovaglást most az összevetésben is hibátlannal folytatta Kevin Staut és Silvana HDC (Corland x Widor), így a világranglista korábbi No.1 lovasa a hatodik helyen zárt Helsinkiben.

Jeroen Dubbeldam a mostani harmadik helyével vezeti az idei pontversenyt, és már csak egy jó eredményre van szüksége ahhoz, hogy biztosan ott lehessen a göteborgi döntőn.

Két hét múlva Lyonba megy tovább a versenysorozat.

Eredmény >>

Rolex FEI Világkupa ranglista 2012/13 >>

Alappálya

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

 Pénzdíj   

1. Roger Yves Bost Franciaország Castle Forbes
Myrtille Paulois

0

0

37,39

30 000 €

2. Sergio Alvarez
Moya
Spanyolország Carlo 273

0

0

37,48

24 000 €

3. Jeroen Dubbeldam Hollandia

BMC Utascha SFN

0

0

38,98

18 000 €

4. Scott Brash Nagy-Britannia Hello Sanctos

0

0

39,08

12 000 €

5. William Funnell Nagy-Britannia

Billy Angelo

0

0

40,28

8 400 €

6. Kevin Staut Franciaország Silvana HDC

0

0

40,74

6 600 €

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés