keresés a lovardák között


További Rolex FEI Díjugrató Világkupa hírek >>

Rolex FEI Díjugrató Világkupa 2011/2012
Bordeaux, Franciaország

Győzött Kevin Staut, a francia No.1

Már csak Göteborgban hozhatják be a lemaradásukat azok a díjugratók, akik szeretnének ott lenni az áprilisi Világkupa Döntőn ’s-Hertogenbosch-ban. Bordeaux a franciáknak kedvezett: a legjobb lovasuk, Kevin Staut nyerte meg a Világkupa-fordulót.

 

38 páros indult el a szombat esti Világkupán, amiből tíz hibátlan lovaglás született az alappálya eredményei alapján. Az összevetést Julien Epaillard és Mister Davier (Quiniou x Leprince du Thurin) kezdték meg, de két verőhibával az összevetés mezőnyének végén zártak.

A tavalyi bordeaux-i győztes, Philipp Weishaupt most Catoki helyett a kétszeres Bundeschampionat-győztes Monte Bellinit lovagolta (Montender x Ramiro). A páros a Nemzetközi Lovasszövetség meredek akadályát ütötte, így a hetedik helyen végeztek.

Malin Baryard-Johnsson, aki H&M Reveur de Hurtebise (Kashmir van Schuttershof x Capricieux des Six Censes) nyergében harmadik volt Helsinkiben, most is hibátlanul teljesítette az összevetést. Rick Hemeryck szintén volt harmadik ebben a szezonban Mechelenben Quarco de Kerambars (Darco x Skippy II) nevű lován. Most a páros az utolsó akadály felé tartva mindent kockára tett, és több mint 2 másodpercet lefaragtak a svéd lovasnő idejéből. Nina Fagerström szintén Helsinkiben jeleskedett, ott negyedikként végeztek, azonban Talent nyergében itt Bordeaux-ban (Mermus x Julio Mariner xx) leütötték a pillangós oxert.

Múlt hétvégén Zürichben Edwina Tops-Alexander harmadik volt, úgy tűnik, hogy a 16 éves Cevo Itot du Chateau (Le Tot de Semilly x Galoubet A) korát meghazudtolóan jó formában van, hiszen átvették a vezetést egy rövid időre. Kevin Staut a belga fordulón második volt a szezonban Silvana HDC-vel (Corland x Widor). A pálya felénél még fél másodperccel el volt maradva Edwina idejétől, de az utolsó két akadályon plusz fél másodperc előnyt szerzett, így átvette a vezetést.

Denis Lynch egy fiatal lovat, Contifexet lovagolta, aki a múlt heti győztes Cornet Obolensky fia. A páros szép pályát teljesített, de idejük csak a negyedik helyre volt elég. Luciana Diniz és Lennox (Lifestyle x Grannus) a kombináció elején lévő oxer hátsó rúdját ütötték. Ugyanígy járt Marcus Ehning és Plot Blue (Mr. Blue x Pilot) is, de jó idővel a hatodik helyen végeztek.

Kevin Staut ezzel a győzelmével, 73 ponttal a Rolex Világkupa ranglista második helyére került. Rolf-Göran Bengtsson 77 ponttal továbbra is vezeti a ranglistát.

Eredmény >>

 

 

       

Alappálya

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

 Pénzdíj   

1. Kevin  Staut Franciaország Silvana*HDC

0

0

34,16

49 500 €

2. Edwina  Tops-Alexander Ausztrália Cevo Itot du Château

0

0

34,59

30 000 €

3. Rik  Hemeryck Belgium

Quarco de Kerambars

0

0

35,54

22 500 €

4. Denis  Lynch Írország Contifex

0

0

36,53

15 000 €

5. Malin  Baryard-Johnsson Svédország

H&M Reveur de Hurtebise

0

0

37,78

9 000 €

6. Marcus  Ehning Németország Plot Blue

0

4

35,35

6 750 €

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés