keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovassportok   »   Díjugratás


Horváth Balázs Airvent LC győzelme Kaposváron

Az elmúlt hétvégén több mint nyolcmillió forint összdíjazásért versenyeztek
a díjugratók a kaposvári Lovas Akadémián.

Kaposváron idén első alkalommal egy időben rendezték meg sportlótenyésztők éves kancavizsgáját és ménszemléjét, valamint a nemzetközi felnőtt és ifjúsági CSI-t.

A verseny szervezői mindent megtettek annak érdekében, hogy a sportolók kellemes hangulatú és rendkívül színvonalas versenyen vehessenek részt.

A négy nap alatt összesen 15 versenyszám került megrendezésre.

A fiatal lovaknál csütörtökön Lamborgini, pénteken Kincsem Bella bizonyult a legjobbnak, míg a szombat esti döntő Babilon sikerét hozta.

Az "A" kategóriás ifjúsági nagydíj 135 cm-es számában Nevelits Laura győzött Quintanával, megelőzve a Prosper-es Sopronyi Rékát (Randi). Az ifjúsági első napi kvalifikációt Szegedi Adrienn nyerte Charmennel, míg a második minősítőn Bencsik Laura szerezte meg az első helyet.

 

A középkörben a mezőhegyesi Piroska Zoltán még meg tudta nyerni az első napot, de utána Kovács Henri uralta a kategóriát.

A kiskörben első nap Csilló Balázs, második nap az amatőr bajnok Monori Anita lett a győztes, míg a jokeres versenyszám kékszalagját Réti Dávid vihette haza.

A 140 cm-es pályán az első induló, a román színekben induló Jakab Áron még összegyűjtött 1 hibapontot az időtúllépésért, így ötödik lett, miután négy lovas teljesítette hibátlanul az alappályát. Az összevetésben az első kvalifikációs versenyszám győztese, Tóth László Masnival pályát tévesztett, így be kellett érje a negyedik hellyel, majd a további három lovas egy-egy verőhibát vétett.

Köztük az időeredmény alapján ranglista vezetőnk, Horváth Balázs győzött a Pataki Mihály tulajdonában lévő, svéd tenyésztésű pej Lexonnal, megelőzve Szabó Gábort, aki Lycost lovagolta, és a mostanság kitűnően teljesítő, pilisi Csilló Balázs-Gressi párost. A nagykör második napján a szlovén Hana Bajrovic-Frederic páros hozta az egyetlen nem magyar győzelmet.

A színvonalas nemzetközi díjugrató verseny és a lótenyésztők fiatal kanca- és ménbírálata egy közös lovas ünnep keretében kölcsönös előnyöket nyújtott a résztvevőknek, hiszen így a lovasok és tenyésztők méltó körülmények között együtt versenghettek, szurkolhattak és szórakozhattak.


Szerző: Tóth István, LovasPlaza.hu (2011. 10. 20.)

Videó a versenyről


A hír megjelenését a LovasPláza támogatta.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés