keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovassportok   »   Díjugratás


Országos Minősítő Verseny Simonpusztán

Május 6-8. között Simonpusztán folytatódott a díjugratók országos minősítő versenye. A Simonpusztai Lovas SE rendezésében három napon át 22 versenyszámban mérték össze tudásukat a díjugratók. Sokszor elmondtam már, most is elmondom, erre a versenyre is nagyon sokan neveztek, ezen a hétvégén 163 lovas, 242 lóval versenyzett.

Rövid összefoglaló az eredményekről:

Péntek

Pénteken, az első napon már korán elkezdődtek a versenyek, és kora este fejeződtek csak be.  Az 5 éve lovak minősítőjét, (110 cm) Zarug Gyula nyerte, Khán nyergében, második Rezgő Zoltán (Rádiháza Csicsergő), a harmadik Stetzl Mattias (Balou Du Lancy) lett. A 6 éves lovak minősítőjében (120 cm) Herceg Csaba Cleopátrával győzött, Heibl Ágnes (Balerina) és Reishl Márton (Latino) előtt. A/1 nyitott versenyszámban (125 cm) Nagy Erika tudott nyerni Astrid nevű lovával, a második Krucsó Szabolcs (Agropoint Balerína), a harmadik Rajnai Csilla (Grafit) lett. Az A/2­* versenyt, (130 cm) a mezőhegyesi Krucsó Szabolcs nyerte Latjooval, de a második hely is az övé lett Tilanával, a harmadik helyen Szarka Ferenc (Phebeus) végzett.

Szombat

Szombaton az 5 éves lovaknál (110 cm) Bazsó Gergely győzött Chiara nevű lovával, második a pénteki naphoz hasonlóan Rezgő Zoltán lett Rádiháza Csicsergő nyergében, a harmadik helyen Becsey Adrienn (Racine) végzett. A/1 nyitottban (125 cm) Bogár István nyert Lilivel, másodi Marton András (PM Fortuna), a harmadik helyen pedig Rajnai Csilla (Grafit) végzett. A/2** versenyszámban (135 cm) Kormos János bizonyult a legjobbnak Sír Winston-C nyergében, Marton András (Lancelott) és Bence Bernadett (Quickstep) előtt. A 6 éves lovak versenyében, az első és második helyet is Sándor Balázs szerezte meg Bálfiú és Chupa Chup 6 nevű lovaival, harmadik Bényei Bettina (Athletich) lett.

Vasárnap

Az utolsó versenynapon az A/1 nyitott versenyt, (125 cm) újra Bogár István nyerte Lili nyergében (Loradus-Aldato II Gyöngyszem) hibátlan lovaglással és a legjobb időeredménnyel. A második Faluhelyi Ádám (T.T. Amanda), a harmadik helyen Bencze Bernadett (Quickstep) végzett. A/2** versenyszámban (135 cm) három hölgy osztozott a helyezéseken. Az izsáki Heibl Ágnes győzött Carló nyergében, a Castor-Gana származású nyolc éves pej herélttel, második Budavári Anikó (Calvados), a harmadik Dudás Nóra (Tesio) lett.

A következő Országos Minősítő versenyt május 13-15-én, Nyíregyházán rendezik.

Szerző: Tóth István, LovasPlaza.hu, 2011.05.09.
Fotó: simonpuszta.hu


A hír megjelenését a LovasPláza támogatta.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés