keresés a lovardák között


További Global Champions Tour hírek >>

Global Champions Tour 2011.
Valencia, Spanyolország

Május 6 és 8 között rendezték a spanyolországi Valenciában a 2011-es szezon második Global Champions Tour állomását. A legnagyobb összdíjazású díjugrató versenysorozat egy-egy állomását már az elmúlt két évben is Valenciában rendezték, így volt ez az idei évben is.

Billy TwomeyA Frank Rothenberger által épített Nagydíj első fordulójában meglepően sok, pontosan 19 hibátlan lovaglás született. A második forduló pályájának ezért mindenképpen nehezebbnek kellett lennie, ami végül rendkívül sok hibapontot eredményezett. A hármasugrásban egymás után két vágtaugrásra elhelyezett két oxer nagyon sok hibapont okozója volt.

A sok hibapontot gyűjtő versenyzők között volt például a díjugrató világranglista aktuális első helyezettje, Kevin Staut is, aki Banda de Hus nyergében 24 hibapontig jutott. Továbbá az olimpiai ezüstérmes Rolf-Göran Bengtsson is, aki 21 hibapontig jutott a most kissé akaratosan viselkedő Quintero La Silla nevű lovával.

Az első dupla hibátlan sokáig váratott magára. Sokáig azt hihettük, hogy Lars Nieberg és a nem túl látványosan ugró, Giorgo x For Pleasure származású Galippo nulláznak le először, azonban az utolsó meredeket végül leütötték.  Majd Denis Lynch és a Nonstop x Jus de Pomme származású Abbervail van het Dingeshof álltak legközelebb az első dupla hibátlan eredményhez, de a páros végül egy hibapontot kapott az alapidő túllépéséért.

Az első dupla nullát végül Laura Kraut lovagolta, majd őt követték Maikel van der Vleuten, Billy Twomey és Ludger Beerbaum hibátlan lovaglásai. A 160 cm-es magasságon is gyönyörű stílusban lovagló Marcus Ehning a Világkupa Döntőn nemrégiben elbúcsúztatott Sandro Boy lányával, Sabrinával várhatta legjobb helyről, utolsó indulóként a második fordulót, azonban a kanca az utolsó előtti oxert leütötte.

Valencia Global Champions TourAz összevetésben a mindig nagyon gyors Cedric és Laura Kraut most egyet hibázott, így a negyedik hellyel kellett megelégedniük. Maikel van der Vleuten második összevetőként VDL Groep Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I) nevű fedezőménjével lassú, de hibátlan lovaglásával harmadik helyen zárt. A legtudatosabb lovaglást bemutató Ludger Beerbaum és a hannoveri Goldfever x Prestige Pilot származású tízéves Gotha hibátlan és gyors pályájukkal várták, hogy az utolsó induló milyen eredményt ér el.

Az ír Billy Twomey és a Flamenco de Semmily x Landetto származású pej mén, Je t’Aime Flamenco azonban 40 másodpercen belüli hibátlan teljesítményükkel megnyerték a valenciai Global Champions Tour Nagydíjat, és ezzel hazavihették a 92.000 eurós fődíjat.

Eredmény és videók >>

Ranglista a második forduló után >>

Eredmények:

1.forduló 2.forduló

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

 Pénzdíj   

1. Billy Twomey Írország Je t'Aime Flamenco

0

0

0

39,18

92 000 €
2. Ludger Beerbaum Németország Gotha FRH

0

0

0

40,04

60 000 €
3. Maikel van der Vleuten Hollandia

VDL Groep Verdi

0

0

0

45,99

37 000 €
4. Laura Kraut Egyesült Államok Cedric

0

0

4

40,34

23 000 €
5. Denis Lynch Írország

Abbervail van het Dingeshof

0

1

 

 

16 000 €
6. Marcus Ehning Németország Sabrina

0

4

9 000 €


Bardóczky Veronika
Lovasok.hu

Forrás és képek: globalchampionstour.com

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés