keresés a lovardák között


További Global Champions Tour hírek >>

Global Champions Tour 2011.
Doha, Katar

A Global Champions Tour 2011-es versenysorozata elkezdődött az elmúlt hétvégén. A világ legnagyobb összdíjazású díjugrató versenysorozatán idén tíz állomáson versenyeznek a világ legjobb díjugrató lovasai. Az első fordulót Dohában rendezték, ahonnan Alvaro de Miranda Neto vihette haza az első helyért járó 150.000 eurós pénzdíjat.

Tizennyolc versenyző kerül be rendszerint az első fordulót követően a második fordulóba a Global Champions Tour Nagydíj versenyszámában, azonban most a második fordulót követően csak három páros tudott hibátlan maradni. 1 hibaponttal végzett a két forduló után az ír Denis Lynch és az észak-rajna-vesztfáliai tenyésztésű, korábban Ludger Beerbaum által lovagolt All Inclusive (Arpeggio x Phantom). Szintén 1 hibapontot gyűjtött Luciana Diniz és a Lifestyle x Grannus származású Lennox.

Az összevetésben a brazil Alvaro de Miranda Neto és a szürke AD Ashleigh Drossel Dan (Drosselklang II) indultak először, és a nagyon gyors pályájukkal feladták a leckét a következő két összevetőnek. A közönség a már tizennyolc éves Shutterfly (Silvio I x Forrest xx) és Meredith Michaels-Beerbaum győzelmét várta, azonban egy akadály leverésével és ezzel 4 hibapontos eredménnyel legjobb esetben is csak második helyet érhettek volna el.

A svájci Pius Schwizer Carlinát lovagolta (Carvallo x Landgraf I), és az összevetés első felében még fel is nézett az órára, hogy minél jobb időt lovagoljon. Azonban a páros egyet hibázott, így a 4 hibapontosok közül a jobb idővel második helyen zárták a Global Champions Tour dohai állomását. Alvaro de Miranda Neto ezzel megszerezte első GCT győzelmét, ami azért is különleges számára, mivel a versenysorozat 2006-os indulása óta mindegyik állomáson starthoz állt, de győzni még nem tudott.

A Global Champions Tour házigazdája, Jan Tops elmondta, hogy a következő évben is Katar ad otthont a versenysorozat első állomásának.

Eredmény és videók >>

Ranglista az első forduló után >>

Eredmények:

1.forduló 2.forduló

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

 Pénzdíj   

1. Alvaro de Miranda Neto Brazília AD Ashleigh Drossel Dan

0

0

0

42,53

150 000 €
2. Pius Schwizer Svájc Carlina

0

0

4

43,35

100 000 €
3. Meredith Michaels-Beerbaum Németország

Shutterfly

0

0

4

45,13

60 000 €
4. Luciana Diniz Portugália Lennox

0

1

 

40 000 €
5. Denis Lynch Írország

All Inclusive NRW

0

1

 

 

25 000 €
6. Jeroen Dubbeldam Hollandia BMC van Grunsven Simon

0

4

15 000 €


Idézetek:
Alvaro de Miranda Neto (Doda): „Nagyon köszönöm mindenkinek a munkáját a GCT-n, amivel ilyen magas szintre tudták hozni a sportunkat. Ez az első győzelmem Global Champions Tour-on, és nagyon nehéz egy dobogóra állni olyan nagy lovasokkal, mint Meredith és Pius. Nagyon boldog vagyok, hogy a GCT 2011-es szériáját egy győzelemmel kezdhetem.”

Meredith Michaels-Beerbaum: „Nagyon örülök annak, hogy tizennyolc évesen is ilyen jó ugrik (Shutterfly – a szerk.), és nagyon sokat köszönhetek neki. Ő a család része, és különleges dolog egy ilyen lovat lovagolni. A második forduló az eddigi legnehezebb vonalvezetés volt, amit eddig lovagoltam. Nagyra becsülöm Doda teljesítményét, és azt, ahogy nyomás helyezett ránk; nagyon gyors pálya volt Dodától!”

Bardóczky Veronika
Lovasok.hu

Forrás és képek: globalchampionstour.com

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés