keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

Albínó - Albino - American Cream and White
Albínó - Albino - American Cream and White

Ez az 'albínó' ló általában nem is igazi albínó, de az Amerikai Albínó Lovas Klub (közismertebb ez a neve, mint a Fehér Lovas Klub) kikiáltotta Domináns Fehérnek. A Domináns Fehér sokféle ló lehet, Quarter, Arab, Standardbred, stb.; így birtokolja a fehér szőrzetet rózsaszín bőrrel és sötét szemekkel, amelyek általában feketék, barnák vagy kékek. Az igazi albínóknak természetesen rózsaszín a szeme, értelemszerűen a Domináns Fehér általában magában hordozza a színhibás (színtelen) géneket.

A WHC bemutatott már olyan tökéletesen kitenyésztett állatokat, amelyek eme különleges lófajtának megfelelnek, és amelyek csaknem pontosan ugyanilyenek.

FIZIKAI (TESTI) LEÍRÁSA
Nem meglepő, hogy a leglényegesebb testi jellegzetessége az Amerikai Albínónak a fehér szőrzet, fehér farok és sörény, rózsaszín bőr, és fekete, barna vagy sötétkék szemek. Az Amerikai Albínók külső színezete a megszokott fehér fajtánként, a hátas fajtában, és Arab fajtában és az elkülönített pónikategóriákban. A szokványos és hátas fajta 15,2 kéz magas, az Arab fajtánál meglehetősen karcsúbb és rövidebb. Mivel az Amerikai Albínó általában más színű (nem albínó) fajta, ezt a jellegzetességét minden állat magában hordhatja, általában az apaállattól örökli, amely nem biztos, hogy Quarter ló, Arab, Morgan vagy telivér. A legnagyobb részben ők vannak ügyesek, tanulékony és jó tempójú.

EREDETE
Az Amerikai Albínónak kiindulópontul inkább a színezete szolgált, mint a kialakulása vagy a tiszta vérű tenyésztése, mert általában bármely ló eredetét végig lehet követni a tenyészvonalon.

Az Amerikai Albínó Lovas Klub 1937-ben alakult, a Fehér Lovas Tanya közelében lévő Naper-ben, amely Nebraska-ban található. Old King, a rózsaszín bőrű és barna szemű fehér csődör alapozta meg az Amerikai Albínó fajtát.

Bár az ő alapszíne a mostani lovaknál nyomaveszett, a biztosan uralkodó fajta az Arab ló lett, pár Morgannal egybevéve. Old King leszármazottai megőrizték az ő színeit és mintáit amikor keresztezték az utódokat pár más színű Morgannal. A fajta megalapítása óta, az AAHC készített egy pontos fajta-típust (egy tiszta fehér lovat), amelyet megpróbált eltartani. 1970-ben, az AAHC Fehér Lovas Klubbá vált, és néha betoldott az albínó keresztezéséhez még egy beosztást (egy fajtát), mint az Amerikai Cream (Amerikai Krémszínű), amelynek a színe volt jelentős a lovaknál.

ÉRDEKES TÉNYEK
Több, mint valószínű, hogy Te látni fogsz Amerikai Albínót. őket gyakran használják cirkuszokban, kiállításokon, mozifilmeken, és hirdetéseken. A régi Western mozifilmekről soha nem hiányozhat (mert nélküle nem egész a film! :)), amikor a jó alak a naplementében lovagol a fehér lován? Ezüst (Silver), a Magányos Vándor lova, Amerikai Albínó volt, mint Shiramyuki, kegy és jóindulat lova Hirohito császárnál Japánban. Ez csak néhány érdekes információ a Magányos Vándor lováról, aki egy egyéni helyen egyszer meglátogatta a western rajongókat.

HATÁSSAL VOLTAK A FAJTÁRA
1.Arab 2.Morgan

Fordította: Gabrielle

További képek a fajtáról:

 

 

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés