Apró, Nevelits: kettő, három

Apró, Nevelits: kettő, három

 

Miskolc – Hetven startot “lőttek” el Szirmabesenyőben, a díjugrató lovasversenyen, ahol 500 ezer forint pénzdíj is gazdára talált a szombati nap folyamán.

A negyedik fordulót rendezték meg díjugratásban, szombaton a Balogh Liget Fedeles Lovardában, ahol a Téli Fedeles Kupában az összetettben is eredményt hirdettek, így gazdára talált az 500 ezer forint pénzdíj, amelyet a legalább három fordulóban elinduló, és ez alapján a kategóriákban a legjobb eredményeket elérő három-három versenyző kapott meg.

– 70 startot csináltunk a díjugratók szezonzáró versenyén, a résztvevők többsége ezúttal is elsősorban az észak-magyarországi régióból érkezett – mondta Balogh Sándor, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Lovas Szövetség elnöke. – Összesen öt megyéből jöttek a lovak és gazdáik, javarészt azok, akik a sorozat korábbi fordulóiban is nevezést adtak le. A győztesek közül mindenképpen ki kell emelnem Nevelits Laurát, az ő teljesítményét, aki három számban is a legjobbnak bizonyult, de a hazai versenyzők közül Kovács Péter produkciója is dicséretet érdemel.

A díjugrató Téli Fedeles Kupa összetett eredményei

C0 80-90 cm: 1. Nevelits Laura (Balogh Liget LC), 2. Bodnár Sándor (Bükkalja LC), 3. Orbán Gabriella (Bükkalja LC).
F1, 100 cm (stílusverseny): 1. Apró József (Heves LBK), 2. Kovács Péter (Balogh Liget LC), 3. Szász Annamária (Balogh Liget LC).
F1, 100 cm (nyitott): 1. Nevelits Laura (Balogh Liget LC), 2. Valaska László (Gyulafarm LK), 3. Orbán István (Bükkalja LC).
F2, 110 cm: 1. Nevelits Laura (Balogh Liget LC), 2. Nagy Eszter (Rétpart MGLC), 3. Kovács Péter (Balogh Liget LC).
F3, 120 cm (ifjúsági): 1. Valaska László (Gyulafarm LK), 2. Körtvélyessy Péter (Heves LBK), 3. Gazdóf Anita (Tiszahús LC).
F3, 120 cm (nyitott): 1. Apró József (Heves LBK), 2. Szuhai Gyula (Gyulafarm LK), 3. Sándor Ferenc (Vámospércsi Jóbarát LK).
F4, 135 cm (felnőtt): 1. Szuhai Gyula (Gyulafarm LK), 2. Sándor Ferenc (Vámospércsi Jóbarát LK), 3. Apró József (Heves LBK).

Északinfó

A Balogh Liget Fedeles Lovardában, a Szirmabesenyő határában található Király-hegyen legközelebb március 10-én rendeznek versenyt, akkor a fogathajtók Téli Fedeles Kupa döntőjét, a sorozat 3. fordulóját láthatják az érdeklődők, amelynek a végén az összetett eredmények kihirdetésére is sor kerül.

BCs

2007.02.19.
Forrás: Borsod Online
Frissítve: 2023.06.27.
Fotók: Canva

Hozzászólások