Paci Trashtag – a lovas jó cselekedet!

Paci Trashtag címmel a Lovasok.hu arra ösztönzi a lovasokat, hogy a fogjanak össze a tiszta és egészséges környezetért.

Az ember és a ló kapcsolata ősidőkig nyúlik vissza. A ló ma is megtestesíti a lovas számára a szabadság és a nyugalom érzését, amit tönkre tesz az egyre nagyobb számban megjelenő illegális szemétlerakás.

a Lovasok.hu elkötelezett híve a környezetvédelemnek.

A környezetben fellelhető szemétkupacok azontúl, hogy komoly mértékben ártanak a környezetnek, hozzájárulnak például a klímaváltozáshoz, lóra és lovasra is egyaránt veszélyesek. A ló természetéből fakadóan menekülő állat, ami egyúttal azt is jelenti, hogy ösztönösen keresi a biztonságot. Félelmét bármi kiválthatja, különösen azok a dolgok, melyek nem illenek bele a természetbe.

A szeméthalmok azontúl, hogy menekülésre késztetik a lovat, fizikai sérülést is okozhatnak. Így például könnyen megeshet, hogy az állat egyszerűen belelép egy olyan tárgyba, ami felsérti a lábát vagy éppen a lovas nem tudja kiülni a ló hirtelen irányváltoztatását.

Hogy tehetsz Te, mint lovas a környezetért?

Minden apróságnak nagy jelentősége van a cél eléréséhez!

Megláttál egy eldobott pet palackot? Tedd be a nyeregtáskába, vidd el egy szemétlerakó helyre és máris sokat tettél az ügyért!

A Lovasok.hu arra kéri a lovasokat, hogy amennyiben szeretnének tenni környezetünk, egyben lovaink megóvásáért, dokumentálják a szemétgyűjtést előtte és utána képekkel, melyet a közösségi médiában #pacitrashtag használatával jelöléssel tegyenek közzé.

Hozzájárulásodat a Lovasok.hu jutalmazza!

A programban résztvevő lovasok, lovardák lovas jó cselekedet érdemjegyét kapják meg, melyet hamarosan részletesen is ismertetünk.

A Paci trashtag nagyszerű lehetőség a lovas társadalomnak, hogy jó példát mutasson!

Hívjuk fel közösen a figyelmet a problémára! Várjuk a jelentkezését minden olyan lovasnak, lovardának, aki társadalmi felelősségvállalásával szeretne példát mutatni és hozzájárulni a tiszta környezethez.

Részt kívánsz venni a programban? Küldd be képeidet, videóidat a szerkesztoseg@lovasok.hu e-mail címre!

2019.06.07. Szebenyi Péter Lovasok.hu külső szerkesztő,
Frisch Andrea, főszerkesztő

Hozzászólások