5 tény, amitől a lovaglás természetkedvelővé tesz

Természetkedvelővé tesz a lovaglás? Szerintünk igen, nem is kicsit. Aki már lovagolt az tudja, aki még nem, nos annak szól ez a cikk.

A lovaglásban nem csak az a csodálatos, hogy gyönyörű állatokkal ismerkedhetünk meg és alakíthatunk ki harmonikus kapcsolatot, hanem, hogy közben olyan tájakat járhatunk be, amit másképp egyáltalán nem.

A lovaglás szerelmesei ezt nagyon jól tudják, de akik még nem lovagoltak, azok nem is sejtik.

Összegyűjtöttünk 5 tényt, amitől szerintünk a lovaglás természetkedvelővé teszi a leendő lovasokat.

 • Szabadság érzése:
  Kint vagy a szabad és tiszta levegőn – élvezed, ahogy a természet körülölel. Őzekkel vágtathatsz, megfigyelheted a szarvasok óvatos, büszke járását. Felfedezheted a vaddisznók durva csapásait, miközben a fákról a városi ember fülének idegen madárfütty kísér utadon. Ez egy csodálatos érzés, melyet gyerekként és felnőttként is egyaránt nagyszerű dolog átélni.
 • Zöld környezet:
  Minél többet járod ezeket a végtelen utakat, annál inkább szemet szúrnak a táj vérző sebei – a környezetszennyezés. Többek között ezért indítottuk el a Lovasok.hu első zöld kampányát, a Paci Trashtaget, amelyhez bízunk benne, hogy hamarosan Te is csatlakozol! (Részletekhez olvasd el korábbi cikkünket a témában! >)
 • Mozogsz:
  A lovaglás kívülről nézve könnyű sportnak tűnhet, azonban ez egyáltalán nem így van – a lovas folyamatos kommunikációban van a lóval, mindemellett a ló minden egyes mozdulatát leköveti. Ha elmarad néhány lovas edzés, hamar kiderül, hogy nem csak a ló mozgása, de környezet is hiányozni kezd. Nem véletlen, hogy a legtöbb lovas előszeretettel jár futni, kocogni a természetbe.
 • Kirándulsz:
  Hányszor veszett már bele a tekinteted a festői tájba? Lovasként ez a megfizethetetlen élmény akár mindennapos is lehet!
 • Állat és ember:
  A lovas élet felelősségteljessé, tisztelettudóvá tesz – minél többet tanulunk a lovaktól, annál inkább azt vesszük észre, hogy egy kicsit más szemmel tekintünk a többi állatra is.

A honlapunkon rendszeresen beszámolunk a lovastúrákkal kapcsolatos eseményekről.

2019.06.07. Szebenyi Péter, Lovasok.hu külső szerkesztő
Frisch Andrea, főszerkesztő

Kép forrás: Bigstockphoto.com

Hozzászólások