Magyar hajtó nevét jegyzik a francia ügetőn

Három év távolmaradás után ismét képviselhette hazánkat magyar hajtó a Prix des Rencontres Internationales meghívásos futamban. A francia ügetősport fellegvárában, Vincennes-ben az előkelő második helyet szerezte meg Juhász Balázs, s ezzel minden idők legjobb magyar hajtójává avanzsált a versenyszámban.

Még 6 képünk van Juhász Balázs bravúros franciaországi szerepléséről. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Juhász Balázs december első szombatján a francia ügetősport fellegvárában, Vincennes-ben ült sulkyba. A 2100 méteres távon összesen 15 meghívott hajtó állt rajthoz hat-tízéves lovakkal. A franciákat az egyik legnagyobb sztár, Franck Nivard képviselte.

Fazekas Imre 2012-es harmadik helyét múlta felül

A Prix des Rencontres Internationales története 2010-ig nyúlik vissza. Az első évben Dénes Áron képviselte a magyar színeket, aki végül a hetedik helyen ért célba Magic de Assigny sulkyjában. Őt követte Lakatos Csaba egy nyolcadik helyezéssel 2011-ben, majd jött a máig emlékezetes 2012-es esztendő, amikor is Fazekas Imre előkelő harmadikként zárt Maud Goetz idomítottjával, Odedjalo-val.

2013-ban Rutkai József tizenkettedik lett Vincennes-ben, azóta viszont magyar hajtó nem kapott meghívást a nemzetközi futamra – egészen mostanáig.

Szerencsés sorsolás, Sire de la Creuse száguldott

Juhász Balázs szerencsés sorsolást követően Jean-François Senet idomítottját, a nyáron Group 2-ben (nemzetközileg jelentős versenytípus, csak a Group 1-es előzi meg erősségben – a szerk.) is diadalmaskodó Sire de la Creuse-t kapta társul. A párosítás tökéletesen sikerült, hiszen fantasztikus befutót követően Balázs és Sire de la Creuse a hihetetlen második helyet szerezték meg.

Ezzel az eredménnyel Juhász Balázs a verseny történetének legeredményesebb magyar hajtója lett. Íme az izgalmas futam:

2016.12.08. Forrás és fotó: Kincsempark

Hozzászólások