Fény az éjszakában: Nordberg, Rally és Kisasszony a lovin

A Kincsem Park éjszakai parádéján a gátversenyben Nordberg nagyot hajrázva győzött ifj. Fejes Lajos zsokéval. Az agárversenyben Rally, kutyába se vette ellenfeleit és elsőként ért célba. Az ügető sprintversenyében az "udvariatlan" Kisasszony senkit sem engedett maga elé hajtójával, Kolozsi Lászlóval.

Nordberg és ifj. Fejes Lajos volt a pénteki gátverseny leggyorsabb párosa
12 képünk van a június 5-i éjszakai loviról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Összefoglaló a 2015. június 5-i "Lóverseny az éjszakában" versenynap futamairól

1. futam (galopp)

Thor ment el vezetni de közel volt hozzá Quai Brany és Blanka is. Az első kanyarra érve Blanka belülről szorongatta a vezető Thor-t, harmadiknak továbbra is Quai Brany helyezkedett. Mögötte Seherezádé és Ideo, majd utolsóként Nordberg következett. Az utolsó kanyarban nagyon megindult Nordberg és a kanyarból kijőve Blanka szaladt el a mezőnytől, de Nordberg zárkózott hozzá. Ők ketten szoros küzdelmet vívtak a célegyenesben, majd a célhoz közeledve Nordberg volt a jobb. Blanka biztos második, míg harmadiknak Seherezádé szaladt fel.

Befutási sorrend: (1) Nordberg – (6) Blanka – (5) Seherezádé

2. futam: (galopp)

Candy ment élre, majd Lady Kate, Álomhercegnő és Savannah követték. A túloldalon Candy nagyon vissza esett. Álomhercegnő ment élre a túloldali egyenes vége felé, de közel volt Lady Kate és Savannah is hozzá. A kanyarból kijőve szinte hárman egymás mellett fordultak ki, de a célegyenesben már csak Lady Kate tudott újítani, aki könnyen ment el a többiektől és nyolc hosszal győzött. Másodiknak Mátrix ért be, mert Savannah és Álomhercegnő elfáradtak és messzi harmadiknak Máramaros ért célba.

Befutási sorrend: (1) Lady Kate – (3) Mátrix – (6) Máramaros

Lady Kate és zsokéja nyolc hosszal győzött a Kincsem Park pénteki galopp futamán.

3. futam: (agár)

Hópihe indult a legjobban, sokáig vezetett, de a vége felé megtört a lendülete. Sindy támadta erősen, de a cél előtt ő is alulmaradt. Végül Rally ment el két hosszra és győzött, másodiknak Habcsók feje bújt ki a tömegből, majd célfotóban Sindy lett a harmadik Hópihe előtt. Rio az ötödik, Tiger pedig nagyon lemaradt hatodiknak.

Befutási sorrend: (5) Rally – (2) Habcsók – (4) Sindy

Rally belejött a futásba, mint kiskutya az ugatásba

4. futam: (ügető)

Rögtön a start után Tini-mia galoppozott és nem tudta letenni ügetésbe. Cestille d'Aveze volt végig élen, de nem ügetett tisztán. A verseny elején To Be Continued volt mellette, mögöttük Surviver és Tökéletes jöttek. Tas Lick volt kiszakadva. Az utolsó kanyarban Swarovski indult meg és felment a vezető mögé, de Cestille d'Aveze tisztátalan ügetés miatt kizárták az első helyről, így Swarovski győzött, második Surviver, míg harmadik Tökéletes lett.

Befutási sorrend: (2) Swarovski – (4) Surviver – (8) Tökéletes
Győztes idő: 22,1

5. futam: (ügető)

Saron nagyon jó startot véve ment az élre és 5-10 hosszal vezetett fél körig. Aztán Ouragan próbált felmenni a hátára, majd Blitz Va Bene követte. Közel voltak még San Francisco, Sziklaszírt és Saxicola Jet is. Az utolsó kanyarba érve Sziklaszirt indult meg és próbált zárkózni, de galoppozásba tört ki. A célegyenesben a vezető Saron mögött Ouragan nem tudott újítani, de Blitz Va Benne könnyen jött és a célig átvette a vezetést és könnyen győzött. Második Saron maradt, mert mögötte Ouragan galoppozott és távoli harmadiknak Saxicola Jet futott be.

Befutási sorrend: (6) Blitz Va Bene – (3) Saron – (2) Saxicola Jet
Győztes idő: 20,1

6. futam: (ügető)

Négy előfutamot futottak a lovak. Ostron és Lardon párosából utóbbi könnyen jött ki nyertesként egy hosszal. Nótás Fanti és Mikes párosából pedig előbbi, de csak egy fej hosszal. Kisasszony és Oldtimer Diamont közül nyak hosszal Kisasszony nyert. Raffaella SM ugrott a startnál, így Go On jutott tovább. A döntőben Lardon, Nótás Fanti, Kisasszony és Go On indultak. Kisasszony volt a leggyorsabb, közeli második Lardon, majd harmadik Go On és szoros negyedik Nótás Fanti ért be.

Befutási sorrend: (5) Kisasszony – (2) Lardon – (8) Go On
Győztes idő a döntőben: 1:06,0 

A következő "Lóverseny az éjszakában" versenynap június 19-én pénteken lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. június 19-én pénteken 18:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 
 

2015.06.09. Forrás: Kincsem Park
F
otók: Major Zsolt

 

Hozzászólások