Szlovák győzelem az idei Magyar Derbyn

Sokáig Lord Fantasy (Maiko Larras) vezetett, az utolsó kanyarban azonban már Thunder Teddington (Goran Mesetovic) volt elöl és Kilword (Róbert Sara) is megérkezett. Utóbbi volt erősebb és nyerte a Sport TV 92. Magyar Derbyt. A második és harmadik helyen a két istállótárs, Red Hot Calypso (Zdenko Smida) és Thunder Teddington (Goran Mesetovic) végeztek.

Kilword az élre tör a 92. Magyar Derby futamban – fotó: Haga Zsuzsanna

Az első futamban nem indult Aula. Dzsin jött el jól a starttól és a kanyarban már vezetett. Őt követte Schnell, Álommanó, Galagonya. A túlsó egyenesben Galagonya ment élre, Álommanó, Schnell és Tolvajtempó követték. Kamil kiszakadva versenyzett. Az utolsó kanyarban Galagonya volt élen, mögötte Álommanó és Schnell galoppoztak. A célegyenesben páran elfáradtak, Tolvajtempó tudott nyerni, majd Kamil hátulról feljött és másodiknak berobbant. Harmadik Schnell lett.

Befutási sorrend: Tolvajtempó – Kamil – Schnell

A második futamban nem indult Taliasin! Al Shoogh, Springolina és Petit Poucet volt a sorrend a start után, a kanyarból kijőve azonban már Mademoiselle volt élen. Al Shoogh és Mademoiselle kettőse mögött Springolina, Petit Poucet, Zephir, Pokolfajzat és Homoktövis volt a sorrend, a mezőny végén Bavaria Sili galoppozott. A befutóban Mademoiselle egyedül maradt az élen, Zephir támadta, de jött Staféta és Pokolfajzat. Utóbbi olyan nagy lendülettel érkezett, hogy majdnem elkapta Mademoiselle-t, célfotóban azonban kikapott tőle. Zephir lett a harmadik.

Befutási sorrend: Mademoiselle – Pokolfajzat – Zephir

A harmadik futamban a három istállótárs, Billy Tiger, Enviable és Fanbuddytastic vezettek, majd Canadian Princess és Spieler következtek. Apokalipszis indult gyengén, rajta kívül Ajánlott galoppozott még a mezőny végén. A befutóban Enviable mögött Fanbuddytastic, majd Billy Tiger galoppozott. Utóbbi megtámadta istállótársát és megnyerte a futamot. Második helyre Canadian Princess érkezett meg Enviable elé.

Befutási sorrend: Billy Tiger – Canadian Princess – Enviable

A negyedik futamban az egész mezőnynek jól sikerült az indítás. Az élen Alfkona, She's A Maneater, Városbíró és Aptitude galoppoztak. Az utolsó 600 méternél She's A Maneater és Aptitude voltak elől, azonban jött Makaam, aki átvette a vezetést, mögé pedig istállótársa, Zelnike zárkózott. A harmadik helyre a megbízható Blue Imp érkezett meg.

Befutási sorrend: Makaam – Zelnike – Blue Imp

Az ötödik futam nagyon jól kezdett az újonc Pikk Dáma és a két favorit, Sidney és Zebedeedoodah, majd Szememfénye következett. Pikk Dáma sokáig vezetett, ért a meglepetés, azonban elindult Sidney és küzdelemben ugyan, de nyerte a csikó futamot. Harmadik lett a hazánkban először futó Zebedeedoodah.

Befutási sorrend: Sidney – Pikk Dáma – Zebedeedoodah

A hatodik futamban nem indult Szonáta. Nordberg megkésett az indításnál. Raphael Santi, Gipsy Dream és Viva La Diva kezdtek a legjobban, az ügető átjáróhoz érve Silent Blessing ment fel Raphael Santi mellé. Jól jött még Viva La Diva, Yucca, Dvorníky Dream, Gipsy Dream és Frog House, ők alkották az élmezőnyt. Raphael Santi hozta a mezőnyt a befutóra, Silent Blessing azonban nagyon könnyen ment el mellette és magabiztosan nyerte a futamot. Küzdelem a második és harmadik helyre volt, célfotó döntött a helyezésekről. Yordana lett a második, Viva La Diva pedig a harmadik.  

Befutási sorrend: Silent Blessing – Yordana – Viva La Diva

A hetedik futamban Emese nem indult. Mindenkinek jól sikerült az indítás, az élen Lady Lavender galoppozott, mögötte Szarkaláb, Lara, Mafumo és Pirkadatkor kelő is remekül jöttek. Az utolsó 500 méteren jártak a lovak, mikor Cassiopeia megtámadta a vezető Lady Lavendert. Elindult Xindi is és a mezőny végéről Shakespeare is. Nagy küzdelem után, célfotó döntött a győztesről, aki Xindi lett. Cassiopeia és Shakespeare lettek a helyezettek.  

Befutási sorrend: Xindi – Cassiopeia – Shakespeare

A nyolcadik futamban Garabonciás nem indult. Kalamo vette a legjobb startot, mögötte Kardiv, Diplomata, Heliconia, Mayday és Doctor Timotej volt a sorrend. A túlsó oldalra érve Diplomata mellé felment Heliconia, az ügető átjáróhoz érve pedig már ő vezetett. Nagyon szétszórta a mezőnyt. A befutóban a tavalyi Derby győztese Mayday próbálta támadni, de nem tudta megverni, Heliconia nagy stílusban nyerte a futamot. Mayday mögött Diplomata lett a harmadik, majd Kardiv, Doctor Timotej és Kalamo következtek. 

Befutási sorrend: Heliconia – Mayday – Diplomata

A kilencedik futamban nem indult Trisa. Claudia Octavia, Concoct, Laguna, Lady Stone alkották az élmezőnyt, a mezőny végén Bóbita galoppozott. A túlsó oldalra már Concoct vezetésével érkezett a mezőny, Bóbita pedig feljebb zárkózott az ötödik helyre. A befutóban Claudia Octavia visszavette a vezetést, hátulról pedig megérkezett Gramina és szorongatta a favoritot, Claudia Octavia-t. Nagy lendülettel érkezett Qpe is. A második helyről célfotó döntött, Claudia Octavia mögött Gramina lett a második, Qpe a harmadik, majd Concoct és A Little Music érkeztek.  

Befutási sorrend: Claudia Octavia – Gramina – Qpe

A tizedik futamban, a 92. Magyar Derby-n Lord Fantasy vállalta magára a vezető szerepet, mögötte Red Hot Calypso, Sterndeuter, Kilword és Párduc galoppoztak, a mezőny végén Freddie Mercury volt. Az ügető átjáróhoz érve Párducnak volt jó momentuma és felment a második helyre, majd megjelent Thunder Teddington és Kilword. A befutóra már utóbbi fordult elsőként és hiába támadta a két "Álmodós" ló, Red Hot Calypso és Thunder Teddington, már csak a helyezéseket tudták megszerezni.

Befutási sorrend: Kilword – Red Hot Calypso – Thunder Teddington

A 92. Magyar Derby győztes párosa Kilword és Róbert Sara ünnepel – fotó: Haga Zsuzsanna

A tizenegyedik futamban Thor és Summer Hill kezdtek nagyon jól, a mezőny végén Emperor's Stride galoppozott. A túlsó oldalon Thor mögé Teno ment fel, majd Summer Hill, Maximum Joy, Eagret és Tickle The Queen következtek. A befutóra még Thor fordult elsőként, azonban Teno átvette a vezetést, hátulról pedig nagy lendülettel Danestar érkezett és majdnem elkapta Teno-t, de célfotóban kiesett. A harmadik helyről is célfotó döntött Eagret javára. 

Befutási sorrend: Teno – Danestar – Eagret

Gratulálunk a sikeres derbyhez!

2014.07.08. Forrás: Kincsempark.hu
Fotók: Haga Zsuzsanna

Hozzászólások