Favorit győzelem a Káposztásmegyeri Díjban a Galoppon

Silent Blessing (Goran Mesetovic) magabiztos start-cél győzelmet aratott az év első kiemelt versenyén, a Káposztásmegyeri Díjban április 19-én a Galoppon. A favorit Silent Blessing Alfkonát (Tomas Bitala) és Toyanát (Stanislav Georgiev) szorította le a dobogó legfelsőbb fokáról.

Silent Blessing és lovasa, Goran Mesetovic győzött a Káposztásmegyeri Díjban

Összefoglaló a 2015. április 19-i galopp versenynap futamairól

1. futam:

Imperial War, Vivaldi, Dirty Dreamer, Pomorosso, Miniatűr, Estemony, Sonja, Niketas, Lady Mary és Bukephalos sorrend alakult ki a start után, de együtt galoppozott a mezőny, senki nem volt reménytelen helyzetben. Az utolsó 800 méterhez közeledve Vivaldi vette át a vezetést, majd Miniatűr került az élre. A befutóban aztán Vivaldi visszatámadt és biztosan nyerte meg a futamot Miniatűr és Niketas előtt.

Befutási sorrend: Vivaldi (7) – Miniatűr (3) – Niketas (5)

2. futam: 

Classic Girl, Bankár, Mátrix és Azték alkották a frontot, zárkózott Lacfi Nádor, Sahriar és Wood-Wirodancing, a mezőny végén Eisfee galoppozott. A befutóra érve Azték elfáradt. Classic Girl, Bankár és Mátrix hármasához Lacfi Nádor csatlakozott és ők négyen szinte fej-fej mellett galoppoztak az utolsó métereken. Végül Mátrix lett a nyerő, Classic Girl és Bankár pedig a helyezettek.

Befutási sorrend: Mátrix (5) – Classsic Girl (7) – Bankár (2)

3. futam:

Jet Acclaim vett tragikus startot, rajta kívül mindenkinek jól sikerült az indítás. Speedtest és Lara galoppoztak az élen, majd Aptitude, Oyabun és Gyöngyös Szépe következtek. A befutóban Speedtest vette át a vezetést és nyerte a futamot, Gyöngyös Szépe lett a második, Lara a harmadik, majd közeli negyedik Aptitude.

Befutási sorrend: Speedtest (5) – Gyöngyös Szépe (1) – Lara (6)

4. futam:

Szuvenír vette a legjobb startot, mögötte Ice Prinzess, Bahamian Indy és Luck Stone alkották a frontot, majd megérkezett hozzájuk Quelindo is. Meglepetésre a favorit Eltham és Three Robins a mezőny végén helyezkedtek. A befutóban Quelindo nagyon erős volt és könnyen nyerte a futamot, másodiknak Eltham szaladt fel nagy lendülettel, a nyerő istállótársa, Ice Prinzess lett a harmadik.

Befutási sorrend: Quelindo (7) – Eltham (3) – Ice Prinzess (4)

5. futam:

Gengszter vette a legjobb startot, azonban Genesis vette át tőle a vezetést, mögötte Raphael Santi, Prince Angelo, Kőrisfa, Gengszter és Rio Bono lett a sorrend. A kanyarban Gengszter feljebb zárkózott és a befutóban felment a vezető Genesis mellé. Gengsztert Raphael Santi támadta, előbbi azonban erősebbnek bizonyult és megnyerte a futamot, Raphael Santi mögé Rio Bono jött fel harmadiknak. 

Befutási sorrend: Gengszter (2) – Raphael Santi (4) – Rio Bono (1)

6. futam:

Kikerics kezdett a leggyengébben, az élen Papírsárkány galoppozott, tőle azonban hamar átvette a vezetést Emese. Emese mögött Papírsárkány, Shakespeare, Bárányfelhő és Gabonakabóca sorrendben érkeztek a lovak, a mezőny kettészakadni látszott. Mirabolán kezdte meg a zárkózást az átjáróhoz érve, a befutóban pedig felment az élen lévő Emese és Bárányfelhő kettes mellé. Az utolsó 200 méterhez közeledve Shakespeare jelent meg az élen és nagyot küzdve Mirabolánnal megnyerte a futamot, harmadik lett Bárányfelhő.

Befutási sorrend: Shakespeare (10) – Mirabolán (2) – Bárányfelhő (7)

7. futam:

Nordberg állva maradt a startnál, minden esélyét elvesztette, hogy harcban legyen a győzelemért, vagy a helyezésekért. Silent Blessing végig vezetve, nagyon magabiztosan nyerte a futamot. Sokáig Toyana tartotta magát a második helyen Alfkona előtt, végül utóbbi erősebb volt és lett második, Toyana a harmadik. Az első három helyezett közel végzett egymáshoz, nagyon messzi negyedik lett Nordberg.

Befutási sorrend: Silent Blessing (1) – Alfkona (3) – Toyana (4)

8. futam:

Lady Kate-nek sikerült gyengébben az indítás. Orkán Wiro-Dancing, Schnell, Coffee Gold, Málnaszörp, Diplomata és Clown's Tears alkották a frontot, de az egész mezőny 5-6 hosszon belül volt. Az átjáróhoz érve a vezető ló mellé felment Great Trails, Schnell és Coffee Gold, utóbbi a kanyarban átvette a vezetést, a sort Diplomata zárta. A befutóban Coffee Gold mögött Málnaszörp jelent meg, sőt Málnaszörp el is ment mellette és megnyerte a futamot. Diplomata jött nagy lendülettel a befutóban és holtversenyben végeztek Coffee Gold-dal a nyerő mögött.

Befutási sorrend: Málnaszörp (5) – Diplomata (1) és Coffee Gold (2) holtversenyben

9. futam:

Springing Baroness kapott gyengén lábra és Pesti Angyalnak sem sikerült a legjobban az indítás. Blanka kezdett a legjobban, mögötte Rush, Seherezádé és Baltic History volt a sorrend. Meglepetésre start-célban győzött Blanka, Rush lett a második, harmadik helyre Alberto jött fel messziről. 

Befutási sorrend: Blanka (5) – Rush (6) – Alberto (2)

A következő galopp versenynap április 26-án vasárnap lesz a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. április 26-án vasárnap 14:00 órai kezdettel
  • A belépés díjtalan!

Megközelíthetőség:

A versenyekről közvetít a 
 
   

Vagy nézd élőben a galopp versenyeket a Lovasok.hu-n!

Az élő közvetítés megtekintéséhez kattints a képre.

www.kincsempark.hu

2015.04.20. Forrás: Kincsem Park

 

Hozzászólások