Díjugratás futószalagon – határon innen és túl

Április harmadik hétvégéjén rajtengedély vizsgákon, országos minősítő versenyen, "B" kategóriás díjugrató rangadón és nemzetközi CSI bajnokságon bizonyíthattak díjugratóink.

Ifjabb Lázár Zoltán és Bellina mindhárom napon megnyerték a Bronz Tourt Ebreichsdorfban

Országszerte három helyszínen 68 lovas tett rajtengedély vizsgát a hétvégén. Eközben a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok füves pályáján három napos országos minősítő verseny zajlott, ahol a legmagasabb A/3* versenyszámot a békéscsabai Kotroczó Róbert nyerte a szürke Aktussal.

Figyelemre méltó eredmény született a Nemzeti Lovarda szombati B/4 versenyszámában is, amelyben a harminc induló közül a Lacházi Lovasklub versenyzője, Búza Krisztián I Love You, Scotty és Inferno nevű lovaival az első három helyen végzett.

A nemzetközi porondon a Las Vegas-i díjugrató és díjlovagló Világkupa döntő játszotta a főszerepet, de a magyarok érthetően az ebreichsdorfi nemzetközi CSI versenyt is figyelték, ahol sok-sok magyar siker született. Ifj. Lázár Zoltán Bellina nevű kancájával mindhárom napon megnyerte a Bronze Tourt, Czékus Zoltán Apollóval egy 130 cm-es versenyszámot tudott nyerni, de a verseny legkiemelkedőbb hazai sikerét egy mezőhegyesi lovas érte el. Szász Sándor Luftikus Boy nyergében 43 indulóból lett első egy 140 cm-es versenyszámban.

Szász Sándor és Luftikus Boy 42 indulót utasított maga mögé a 140 cm-es kategóriában

Az ausztriai versenyhez tartozik, hogy a korábban német, most ukrán színekben versenyző René Tebbel Zipperrel mindkét világranglista pontot adó számot megnyerte. A Nagydíjban a korábbi kétszeres egyéni magyar bajnokunkat, most ukrán színekben versenyző Szentirmai Ferencet előzte meg.

Szentirmai Ferenc és Quickdiamond másodikként zárt a CSI2* Nagydíjban

2015.04.20. Forrás: Dijugratoszakag.hu
Fotók: Magnaracino.at

Hozzászólások