A nagy Derby-hétvége hősei

Merion és Sárkányfű kiélezett küzdelmét hozta a 94. Magyar Derby. A hasonlóan izgalmas 102. Magyar Ügetőderbyn a fáradó Time To Say Goodbye-t Tonnyó támadta a célegyenesben. Az Agárderby-ben Rally végig vezetett, mégis célfotó döntött győzelméről. Lássuk a nagy Derby hétvége részleteit!

Merion nyerte a 94. Magyar Derbyt

A legjobb hároméves telivérek versenye idén is kiélezett küzdelmet hozott. Nem csoda, hiszen a Derby összdíjazása 14 millió forint volt.

A rajt után Imposant vállalta magára a vezetést, de jól kezdett Origami, Akvamarin, Merzad, Merion és Noblesse Uni is. Utóbbi a kanyarban felment Imposant mellé, mögéjük megérkezett Barabau, a fal mentén zárkózott Merzad, majd Merion, Origami, Miss Vikaniko és Akvamarin volt a további sorrend.

Az utolsó kanyarhoz közeledve Noblesse Uni kifáradt, Souvenir de Mauve tudott még hajrázni, Merzad és Merion mellett pedig megjelent Sárkányfű is. A befutóra fordulva Imposant mellé felment Merzad, az utolsó 400 méteren pedig Sárkányfű is feltűnt. Meriont Sárkányfű szorongatta egészen a célig, kettejük között célfotó döntött Merion javára és a harmadik helyre is célfotót kértek Merzad, valamint Rhodesien Storm között.

Befutási sorrend:

  1. Merion (4) és Alberto Sanna
  2. Sárkányfű (10) és Bauyrzhan Murzabayev
  3. Merzad (5) és Paizs Gábor

Time To Say Goodbye a 102. Magyar Ügetőderby győztese

Topáz Lady rossz szokása szerint a startnál hibázott és ugyanezt tette Tücsök is. Time To Say Goodbye állt élre, mögötte a nagy ellenfél Tonnyó ügetett, majd a túlsó oldalon a vezető mellé felment Tengelic. Titán Ville és Titus Livius is közel voltak, de összességében a két hibázó lovon kívül együtt haladt a mezőny.

Tengelic az utolsó 800 méternél elfáradt, a helyére Titán Ville érkezett meg. A befutóban az AMMA istálló reménysége, Time To Say Goodbye is lankadni látszott, ennek ellenére nem érte őt utol a támadó Titán Ville, így a tavalyi második hely után idén sikerült Derby-t nyernie. Tonnyó ért célba harmadikként, azonban a Versenyintézőség pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta, így Titus Livius lett a harmadik.

Befutási sorrend:

  1. Time To Say Goodbye (2) és Márton Lajos
  2. Titán Ville (5) és Fazekas Imre
  3. Titus Livius (8) és Csordás Emil

Győztes idő: 18,9

Rally nyerte a Laguna – 2. Kincsem Park Agárderbyt

A Laguna – 2. Kincsem Park Agárderby-t a favorit Rally nyerte, bár nagyon megszorongatta őt Cody és Prince.

Rally szinte a starttól kezdve vezetett, azonban többen is felszaladtak rá, végül hárman szinte fej-fej mellett értek célba. Középen Rally, belül Cody, kívül pedig Prince szaladt, közöttük célfotó döntött Rally javára.

Befutási sorrend: Rally (1) – Cody (2) – Prince (6)

2016.07.06. Forrás és fotók: Kincsempark.hu

Hozzászólások