A magyar hajtók szinte mindent vittek Fábiánsebestyénben

Megvédte tavalyi elsőségét a kettesfogatok között Lázár Vilmos, a négyesek között Lázár Zoltán nyert, egyesfogathajtásban pedig magyar bronzérem született: Hódi Károly összetettben a harmadik helyen végzett Fábiánsebestyénben.

Lázár Vilmos és fogata

Az egyesfogatok mezőnyében a lengyel Bartlomiej Kwiatek nyerte az akadályhajtást és ezzel együtt az összetett versenyt is Fábiánsebestyénben.

Az akadályhajtás versenyszámban második helyezett lett Lantos Gábor, megelőzve a harmadik helyezett Cassottana Luca-t. Az összetett verseny győzetese Bartlomiej Kwiatek, a dobogó második fokára testvére, Weronika Kwiatek állhatott fel, Hódi Károly pedig a harmadik helyen végzett.

A kettesfogatok vasárnapi akadályhajtásában Lázár Vilmos (172.72) fogata teljesített a legjobban, második helyezett lett Jarmo Taurianinen (173.01), harmadik helyezést ért el Margitai Sándor (174.50).  Az akadályhajtásban a három dobogós fogat mindegyike alapidőn belül hibátlan hajtást teljesített. A kettesfogatok összetett versenyét Lázár Vilmos nyerte, megelőzve a finn Jarmo Tauriainen-t és a harmadik helyen záró Farkas Lászlót. 

A négyesfogatok mezőnyében Lázár Zoltán nyerte az összetett versenyt a Kinizsi Parkban a 32. Fábiánsebestyéni Lovasnapokon. A második helyezett Dobrovitz József lett, megelőzve a versenyt harmadikként záró német Daniel Schneiders-t. A verseny végeredményét nem befolyásolta, hogy Lázár Zoltán csak 5. helyezést ért el az akadályhajtásban. Az akadályhajtást a négyeseknél elsőként Juhász László (HUN), másodikként Váczi István, harmadikként Ulrich Werner (SUI) zárta.

 
Akadályhajtás eredmények
Négyesfogatok
 
Kettesfogatok
 
Egyesfogatok
1. JUHÁSZ László
2. VÁCZI István
3. ULRICH Werner 
4. SCHNEIDERS Daniel
5. LÁZÁR Zoltán
 
1. LÁZÁR Vilmos
2. TAURIAINEN Jarmo
3. MARGITAI Sándor
4. JUHÁSZ László
 
1. KWIATEK Bartolomiej
2. LANTOS Gábor
3. CASSOTTANA Luca
4. HÓDI Kárloy

Akadályhajtás eredmények letöltése (.pdf) >>

Összesített eredmények
Négyesfogatok
 
Kettesfogatok
 
Egyesfogatok
1. LÁZÁR Zoltán
2. DOBROVITZ József
3. SCHNEIDERS Daniel
4. VÁCZI István
 
1. LÁZÁR Vilmos
2. TAURIAINEN Jarmo
3. FARKAS László
4. MARGITAI Sándor
 
1. KWIATEK Bartolomiej
2. KWIATEK Weronika
3. HÓDI Károly
4. LANTOS Gábor

Összesített eredmények letöltése >>

2014.05.05. Forrás: fogatverseny.hu

Hozzászólások