A Lázár testvérek az élen a díjhajtás után

Lázár Vilmos a kettesek, míg testvére, Lázár Zoltán a négyesfogatok lözött végzett az élen a díjhajtó program bemutatása után a 32. Fábiánsebestyéni Lovasnapokon.

A címvédő Lázár Vilmos érte el a legjobb eredményt a kettesfogathajtók mezőnyében díjhajtásban. A kilencszeres világbajnok 40.29 hibaponttal nyert a 32. Fábiánsebestyéni Lovasnapokon. Tavalyi eredményeihez képest is javítani tudott, hiszen 2013-as hibapontja 40.51 volt.

A második helyen Sipos Zoltán zárta a versenyszámot (47.07), harmadik helyezést ért el a finn Jarmo Tauriainen (49.85).

Összesen 37 hajtó indult 5 nemzet színeiben díjhajtásban a kettesfogatoknál, köztük három világbajnok: Lázár Vilmos, Nyúl Zoltán és Nagy Tibor. Egy versenyző, Torsten Koalick (GER) sérülés miatt visszalépett a versenyzéstől.

Tóth Tamás szövetségi kapitány értékelése szerint a tavalyi évhez képest nem tűnt szezonkezdetinek a kettesek teljesítménye, több fogat jobban teljesített, mint a korábbi években az első versenyen. A kettesfogathajtók szövetségi kapitánya elmondta, hogy a verseny után a hibákat a szakági edzővel, Lázár Zoltánnal együtt kiértékelik és ismertetik a versenyzőkkel.

Tóth Zoltán kiemelte, hogy Lázár Vilmos hozta az elvártat, teljesítménye kiemelkedett a mezőnyből. A többi versenyző esetében is látszik, hogy a versenyszezon kezdetén vagyunk. Sokuknak ez az első komoly versenyük idén, de például Sipos Zoltán a múlt héten már részt vett egy nemzetközi versenyen. Ettől függetlenül neki és a többi hajtónak is van hová fejlődnie, hogy sikeresen versenyezzenek a jövő évi fábiánsebestyéni világbajnokságon.

A négyesfogathajtók díjhajtó versenyszámát a hétszeres világbajnok Lázár Zoltán nyerte meg 44.12-es végeredménnyel. A legnagyobb riválisa, a világbajnok Dobrovitz József a második helyen végzett (45.60), a harmadik helyet a kétszeres világbajnok, a svájci Werner Ulrich szerezte meg (49.08).

Lázár Zoltán elégedett a díjhajtásban nyújtott teljesítményével, hiszen fogata jól versenyzett annak ellenére, hogy Cudar nevű lova kiöregedett, s így új lóval kell helyettesíteni a korábbi összeszokott fogatban.

Részletes eredménylista letöltése (.pdf) >>

2014.05.02 Forrás: Fogatverseny.hu
Kép: Canva
Frissítve: 2022.08.31.

Hozzászólások