Díjugratás: PM Fortunát idén sem hagyta el a szerencse

Három napon át küzdöttek az ország legjobb díjugratói a fedettpályás díjugrató bajnokság második fordulóján Gombán. Marton András és PM Fortuna ezúttal is bizonyítottak, a szezon második Nagydíját megnyerve vághatnak neki a márciusi döntőnek.

A gombai Fetti Lovardában folytatódott a fedettpályás szezon. Három napon át az ország összes megyéjéből jöttek lovasok, hogy minősülést szerezzenek a március utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő Fedettpályás Döntőre. Ugyanúgy, mint november harmadik hétvégéjén Budapesten, most is a kiskunlacházi Búza Krisztián tudta megnyerni Lantussal a péntek és szombati legmagasabb versenyszámot. Vasárnap délután nemzetközi pályaépítőnk, Erdélyi Magdolna által épített Fetti Nagydíj 135 cm-es alappályáját hat lovas teljesítette hibátlanul.

Marton András hűséges társával PM Fortunával volt az összevetés leggyorsabbja, így már a szezon második Nagydíját nyerte. 

Az Airvent LovasKlub párosa a 2014-2015 fedettpályás szezon első állomásán, Kaposváron a legnagyobb versenyszámban is győzedelmeskedni tudott. Klubtársa, a felnőtt bajnoki cím védője, Horváth Balázs Hannibállal lett a második, megelőzve két hölgyet, a válogatott Hugyecz Mariannt, aki a még csak hét éves Chirccot lovagolta és az eddig amatőrök között versenyző, most már a felnőttek mezőnyében is helytálló kishortobágyi Milesz Esztert, aki a sárga Catarával versenyzett.

2015.02.02 Forrás: Dijugratoszakag.hu
Fotó: Bigstockphoto.com

Hozzászólások