A FEI támogatja a magyar lovastusázók képzését

Négynapos lovastusa továbbképzés kerül megrendezésre idén márciusban Kaposváron az FEI támogatásával. A cél olyan szakemberek képzése, akik a többi edző szakmai támogatását végezhetik majd, és továbbítják a nemzetközi trendeket a hazai edzők felé.

Fotó: BigStock

Az FEI szakmai és anyagi támogatásával 2012-ben került megrendezésre az első nemzetközi lovastusa verseny a budapesti Kincsem Parkban és Dunakeszi-Alagon. A kiemelt figyelem célja az volt, hogy a régió számára olyan versenyhelyszínt alakítsanak ki, mely alkalmas a magasabb szintű bajnokságokra való felkészülésben hatékonyan segíteni a magyar militarylovasokat és lovaikat. A versenyt azóta is támogatja az FEI, a program pedig idén a második fázishoz ért.

Az FEI ebben a ciklusban a hazai lovastusa sport komplex rendszerét próbálja segíteni. A megállapodás értelmében két éven keresztül évi egy edző- és bíróképző szeminárium szervezését támogatják. A sportvezetők bíznak abban, hogy a támogatás révén pozitív változások indulnak majd meg a szakágban.

Az FEI Fejlesztési Programjának második szakaszában 2016. március 17-20. között a kaposvári Pannon Lovasakadémián kerül megrendezésre az edzők és hivatalos személyek továbbképzését célzó négynapos rendezvény, mely egyben a lovasok képzését is szolgálni fogja.

Az első három nap folyamán a résztvevő edzők, lovasok, hivatalos személyek, versenyrendezők képzéseken, megbeszéléseken vesznek részt, majd a negyedik napon edzőversennyel zárul a program. Nyolc edző, nyolc bíró, pályatervező, technikai delegált, és 24 ló-lovas páros vehet részt a képzésben, mely azonban nyitott minden érdeklődő számára. A lovasok három kategóriában, kezdőtől CIC1* szintig kerülnek kiválasztásra a hazai szakági vezetés által.

A hivatalos személyek képzését az angol Andrew Griffiths és Sue Stewart irányítják, míg az edzők képzését a francia Pierre Legoupil vezeti. A rendezvény célját tekintve tanácsadói edző képzés, ahol a cél olyan szakemberek képzése, akik az ország sok-sok edzőjének szakmai támogatását végezhetik majd a jövőben.  

2016.02.18. Forrás: Eventing.hu

Hozzászólások