Sérült kiscsikót találtak egy szakadékban

Nem mindennapi látvány fogadott néhány állatbarátot Kaliforniában: egy kétségbeesett kiscsikót véltek felfedezni egy szakadékban. A vizes és hideg csapdába esett csöppség csak a tűzoltók segítségében bízhatott.

Sérült kiscsikót mentettek a kaliforniai tűzoltók Valentin-napon. Egy meredek falú, vizes szakadékban állatbarátok bukkantak az alig néhány napos csikóra, akinek rövidke életéből két napot a hideg és vizes csapda mélyén kellett töltenie. A sérült méncsikó megmentőitől a Valentine nevet kapta.

Az előzetes vizsgálatok arra utaltak, hogy az apróságnak medencetörése van, ami miatt akár műtétre is szüksége lehet. Valentine-t ezért átszállították a Kaliforniai Egyetemre további kivizsgálásra és ellátásra, ahol megerősítették, hogy a medencéje és egy bordája is el van törve, de műtétre szerencsére nincs szükség.

Valentine képe és története időközben bejárta a világot és szívmelengető összefogás bontakozott ki a megmentésére. Az állatbarátok néhány nap alatt 16.000 dollárt gyűjtöttek össze a kiscsikó gyógykezelésére és rehabilitációjára.

Valentine előreláthatólag még két hétig az állatkórházban gyógyul, erősödik és élvezi a neki kijáró megkülönböztetett figyelmet. A helyi rendőrség pedig nyomozást indított, hogy kiderítse, hogyan kerülhetett az alig néhány napos kiscsikó a meredek szurdok mélyére.

2016.02.18. Forrás: Fremont Police Animal Services
Fotó: Fremont Police Animal Services, Canva
Frissítve: 2022.07.23.

 

Hozzászólások