Ezúttal magyar lovakkal száguld Ben-Hur

Augusztusban már a mozivásznon láthatjuk viszont az új Ben-Hur filmben szereplő magyar lovakat. 

A dél-olaszországi Materában forgatták újra az 1959-ben készült 11 Oscar-díj nyertes Ben-Hur című filmet, melyben magyar lovasok és magyar lovak is szerepet kaptak – köztük négy mezőhegyesi nóniusz.

A négyesfogathajtó világbajnok Juhász László, és fia, fogathajtó és kaszkadőr ifj. Juhász László több csikóssal vett részt a forgatáson mint lovas szakértő, felkészítő és kaszkadőr

A forgatásra a magyarok 42 lóval érkeztek, nyolc sárga keselylábú hókás, nyolc fekete, nyolc szürke, nyolc hókás pej, nyolc jegytelen fekete lábú pej patással. Ben Hur fogatában lipicai, arab, spanyol, és andalúz lovak vágtatnak, míg az ellenfél Messaláéban nóniuszok. Utóbbiak a Mezőhegyesi Ménesből származó jószágok: a 2014-es Nemzeti Vágtán második helyet szerzett Joker és Ármány mellett Jadviga, és Rubin is szerepet kapott. 

A filmben szerepel többek között Morgan Freeman, Jack Huston és Toby Kebbel is. Az új Ben-Hur várhatóan idén augusztusban kerül a mozikba, előzetesét pedig a napokban mutatták be.

Az eredeti, 1959-es Ben-Hur film 11 Oscar-Díjat nyert. Vajon az új változat is ilyen sikeres lesz? És vajon van esélyük a magyar lovaknak a legjobb mellékszereplő kategóriában? 2017. február 26-án kiderül.

2016.03.17. Forrás: Facebook

Hozzászólások