Könyvajánló: Gillian Higgins – Testre szabott lókiképzés az anatómia tükrében

Gillian Higgins Testre szabott lókiképzés az anatómia tükrében című könyve egy hiánypótló mű, amely újszerű szemléletmódban, a ló anatómiájának, és biomechanikájának bemutatásával, az anatómiai alapokon nyugvó kiképzés alapelveinek megismertetésével tárja fel, hogy hogyan hozhatjuk ki lovunkból, és saját magunkból is a maximumot.  

„Ez a könyv különlegesség a lovas szakirodalomban, általa láthatóvá válik a láthatatlan, és érthetőbbé válnak a ló bonyolultnak tűnő mozgásai. Egyedi szemléltetésével, tartalmával kiválóan segítheti a lovas és a ló kiképzését egyaránt.” – Sovák Péter, kiemelt díjugrató edző.

Gillian Higgins ló és humán sport-és gyógy-terapeuta, a Brit Lovas Szövetség oktatója, military lovas, a lóanatómia szakértője, és az anatómia művészi ábrázolásának szenvedélyes művelője. Munkássága során folyamatosan arra törekszik, hogy minél több lovas számára betekintést nyújtson a lókiképzés, lótartás és a ló jól létének témaköreibe. Gillian rendszeresen tart anatómia- és biomechanika kurzusokat. Lebilincselő előadói stílusával, és „életszagú” példáival világszerte nagy népszerűségnek örvend.

A Testre szabott lókiképzés az anatómia tükrében egy látványosan illusztrált könyv, amely egy-egy elsőre nehezen érthetőnek tűnő témát is lépésről-lépésre, az olvasó számára könnyen emészthető formában tárgyal. Olyan útmutatást ad minden lovas számára, szakágtól függetlenül, amely hatalmas segítséget nyújt annak elsajátításában, hogy hogyan kell empátiával, érzékenyen és mindig a ló érdekeit szem előtt tartva képezni a lovat, és amelynek eredményeképpen egy jól képzett, engedelmes, elengedett és kényelmes lovat kaphatunk jutalmul.

Szakágtól függetlenül, hobbilovasoknak, versenyzőknek, lovasedzőknek, vagy lovasterapeutáknak is szívből ajánljuk a lovas szakirodalom ezen kiemelkedő és egyedülálló könyvét, amelyet nem csak élvezet olvasni, de olyan pótolhatatlan tudást is nyújt számunkra, amely nagyban megkönnyíti, és élvezetesebbé teszi lovunk és saját magunk számára is az edzéseket.

2020.11.11. Thirring Lilla, Lovasok.hu

Hozzászólások