Vegyél részt Nyereményjátékunkban és nyerj lógyógyászati könyveket!

Hatalmas nyereményjátékkal köszöntjük a márciust! Vegyél részt Te is 2024.03.02. és 2024.04.06. között futó nyereményjátékunkon és legyél a szerencsések egyike, aki Springmed Állatgyógyászati könyveket vihet haza!

Töltsd ki a Lovasok.hu Lógyógyászati kérdőívét és nyerj értékes ajándékokat! A Nyereményjáték részleteiért kattints ide

SpringMed Állatgyógyászati Könyvek

Dr. Mátray Árpád – Vér Imre: Szívügyünk a ló
– Egy állatorvos és egy vérbeli lovas gyakorlati tanácsai

A lovak tartásával és egészségügyével foglalkozó könyveknek se szeri, se száma a hazai könyvpiacon. Ez a könyv azonban a korábban kiadottaktól eltérően, teljesen egyedi módon dolgozza fel ezeket a témaköröket. A könyv egészségüggyel foglalkozó fejezetei Dr. Mátray Árpádnak a hallgatók által a Kossuth rádió Hajnal-táj című műsorában, 2007 és 2017 között eltelt tíz év során feltett kérdésekre adott válaszain alapulnak. Ezért ezek a lóegészségügy esetenként különleges és különösen sokféle területét érintik. Foglalkoznak mind a hagyományos, mind pedig az alternatív gyógyászat, ezen belül is a homeopátia területén alkalmazható módszerekkel, sőt ájurvédikus gyógytechnikákkal is.

A lótartás és lovas élet témakörével foglalkozó fejezeteket Vér Imre, számos lovaskönyv korábbi szerzője írta. A szerző ma is aktív lovas (immáron fél évszázada!), nagy gyakorlattal rendelkező oktató, túraszervező és túravezető. Írását a gyakorlatból vett példák, esetek is tarkítják, melyek gyakran meghökkentőek, néha esetleg viccesek is lehetnek, de mindig tanulságosak. A könyv lovasok, lovagolni vágyók és lótartók számára egyaránt ajánlott, de a szakmailag képzettebbek is találhatnak benne érdekes tudnivalókat.


Dr. Mátray Árpád: Kutyabajok
– az állatorvos gyakorlati tanácsai

A szerző több mint 5000 állategészségügyi témájú hallgatói kérdésre válaszolt 10 éven át, minden reggel, a Magyar Rádió „Hajnal-táj” című műsorában. A most megjelenő kötet a kutyatulajdonosoknak (a „gazdiknak”) és kutyákkal foglalkozó szakembereknek (állatvédők, -tenyésztők, kutyakozmetikusok, kutyapanziósok stb.) válhat hasznos segédeszközévé. Bízunk benne, hogy a kérdések és feleletek elolvasásával hozzájárulunk kedvenc állataik egészségének megóvásához, gyógyulásához.

Szöveg és kép: Springmed kiadó
2024.02.27.

Hozzászólások