keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

New forest - Új forest
New forest - Új forest

Melegvérű pónifajta, mely a történelem előtti időkből származik New Forest-ből, Angliából. Sokoldalú póni.

1208-ban a fajtát Welsh pónival javították, mely az alkatra és az egészségre hatott. A tenyésztésben került 1765 körül Arab, Highland, Fell póni, Berber, Exmoor, Dartmoor. A Highland a méretet és keménységet adta. A tenyésztésbe Angol telivér is került, mely a mozgást és élénkséget javította. A fajta Britannia egyik legkeresetebb fajtája. Nevét magáról a helységről kapta. Lord Cecil idején valószínűleg Galloway is került a

vérvonalba. A fajta első tenyésztőszervezete 1891-ben jött létre, az első méneskönyvet pedig 1899-ben adták ki. Bár a fajtába sok idegen fajta került, 1930-tól tiltották.

Jellemző rá a hosszú, de alacsony lépés. Erős pónifajta, felnőtteket is képes vinni a hátán. Könnyen kezelhetőek. A fej intelligens, barátságos, közepesen nagy. Szemei nagyok, nem lehet csókaszemű. A nyak elegendően hosszú, lapockája dőlt, háta erős, a far jól izmolt, a lábak jó szerkezetűek, patái kemények. A csüdök erősek és nem hosszúak.

Marmagassága 150 cm körül mozog, minden színben megtalálható, kivéve a tarkát és az albinót. Hátas- és fogatlónak hasznosítják.

Készítette: Jenna2

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 


New forest - Új forest

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés