keresés a lovardák között


További Rolex FEI Díjugrató Világkupa hírek >>

Rolex FEI Díjugrató Világkupa 2012/2013
Genf, Svájc

Itot du Chateau 16 évesen is top formában

A Világkupa-sorozatban egy rövid szünet volt, azonban nem volt szünet a díjugrató versenyekben. A Global Champions Tour döntő és párizsi Masters Grand Slam után újra visszatérünk a téli szezonban a Világkupa versenyekhez. Genfben Edwina Tops-Alexander és Cevo Itot du Chateau megint bizonyították, hogy ők a legjobbak.

Sokan hibáztak az alappályán, főleg egy-két kifejezetten „mumus” ugrásnál. Ilyen volt például a rövidfalon elhelyezett kombináció, a hármasugrás végére épített oxer vagy az utolsó vonal elején lévő liverpool oxer, de mégis a legfőbb akadály sokaknak az alapidő volt.

1 hibaponttal végzett például az olimpiai bajnok páros, Steve Guerdat és Nino des Buissonnets, valamint az amerikai Kent Farrington és Uceko is, így ők nem vehettek részt az összevetésben.

Ezen a héten is Janika Sprunger lovagolt először hibátlanul, ezért megint első összevetőként startolt, ráadásul hazai pályán egyetlen svájciként. Múlt héten Párizsban negyedik volt ugyanezzel a tehetséges, fiatal lóval, Palloubet D’Halonggal (Baloubet du Rouet x Muguet du Manoir). Most ismét a negyedik helyet sikerült elcsípniük „leglassabb” hibátlan összevetőként.

Hans-Dieter Dreher és Magnus Romeo (Royal Feu x Hans Anders Z) idén Chantilly-ban nyertek Global Champions Tour fordulót, most hibátlanul lovagoltak az összevetésben, és második indulóként javítottak a vezető időn.

Az ír Denis Lynch egy hete Párizsban második helyen végzett Abbervail van het Dingeshoffal (Nonstop x Jus de Pomme), ám Genfben nem volt ilyen szerencséjük. Az összevetésben kettőt is ütöttek, amivel csak a nyolcadik helyre tudtak kerülni.

Negyedikként érkezett a pályára Edwina Tops-Alexander és az élő legenda, Cevo Itot du Chateau (Le Tot de Semilly x Galoubet A). Ismét bizonyították a sok nagyobb marmagasságú ló között, hogy nem kell magasnak lenni, csak jó vágta kell ahhoz, hogy gyorsak legyenek, és nagyot ugorjanak. Szenzációs lovaglással majdnem két másodpercet javítottak Hans-Dieter Dreher idején.

Rolf-Göran Bengtsson és Casall la Silla (Caretino x Lavall I) egyet ütöttek, pedig nagyon jó tempót mentek a pálya feléig. Hasonlóan ment Marco Kutscher és a csupán 9 éves Spartacus (Stakkato x Grannus), akik ugyanazt az oxert ütötték, mint Rolf-Göran Bengtsson.

Két összevető maradt a végére, akik mindketten nagy tempójukról híresek. Elsőként Roger Yves Bost próbálkozhatott javítani az időn, hiszen az idei szezonban már nyerni tudott egyszer Helsinkiben. De végül, ahogy múlt héten Párizsban, úgy most sem volt szerencséje az összevetésben, és egy fával végzett Castle Forbes Myrtille Paulois (Dollar du Murier x Grand Veneur) nyergében, igaz, most jó idővel ez az ötödik helyet jelentette a párosnak.

Utolsó összevetőként Sergio Alvarez Moya és Carlo (Contender x Cascavelle) érkeztek a pályára. A 2012/13-as Világkupa-szezonban Oslóban harmadik, Helsinkiben második helyet szerzett ez a sikeres páros, de Sergio másik lovával nyert is fordulót. Nagyon szép és gyors pályával ismét a második helyre tudtak bejönni. Ezzel Sergio Alvarez Moya nagyon elhúzott a pontversenyben, második helyen, közel 20 ponttal lemaradva, Kevin Staut áll.

Két hét múlva Londonban, a hagyományos karácsonyi Olympia Horse Show keretében megrendezésre kerülő Világkupa-fordulóval folytatódik a versenysorozat.

Eredmény >>

Rolex FEI Világkupa ranglista 2012/13 >>

Alappálya

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

Pénzdíj

1. Edwina
Tops-Alexander
Ausztrália Cevo Itot
du Château

0

0

40,40

45 875 CHF

2. Sergio Alvarez
Moya
Spanyolország Carlo 273

0

0

41,64

37 500 CHF

3. Hans-Dieter Dreher Németország

Magnus Romeo

0

0

42,11

28 125 CHF

4. Janika Sprunger Svájc Palloubet
d'Halong

0

0

42,88

18 750 CHF

5. Roger Yves Bost Franciaország

Castle Forbes
Myrtille Paulois

0

4

41,18

13 125 CHF

6. Marco Kutscher Németország Spartacus TN

0

4

42,48

10 312 CHF

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés