keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lóversenyzés   »   Kincsem Park   »   A Kincsem Park hírei


Mindent bele Oszi!

Kerekes Károly ihletett formában

Az egészségügyi zár feloldása után jobbnál is jobb futamokat láthatott a Kincsem Park közönsége.

A vasárnapi program az Őszi Gátversennyel indult, ahol csak öt lovat szólítottak a starthoz. A 3200 méteres futamban a kasszafavorit Pepperous (Martin Cagán) könnyedén szórta el ellenfeleit. A második helyezett Tormenta (Pavol Misún) hét, míg a harmadik Amidala (Deczki András) huszonhárom hosszt kapott Ribárszki Sándor idomítottjától. Ennek ellenére nem lehet teljes a győztes csapat öröme, hisz Pepperous két lábára is lesántult.

Hatan vágtak neki a nap negyedik futamának, az 1100 méterre kiírt Báró Wesselényi Miklós Emlékversenynek. Az Elit Kategóriás versenyt a szenttamási Dancing Hussy nyerte olasz lovasával, Nicol Polli-val a nyergében. A dobogó alsóbb fokain, két szintén favorizált ló, Fanbuddytastic (Varga Zoltán) és Nemzeti Összefogás (Kerekes Károly) osztozkodott.

A Szent László Díjban hazánk legjobb talpon lévő kétévesei csaptak össze 1400 méteren. A csikók kiemelt versenyét kisebb meglepetésre Vincellér (Kerekes Károly) nyerte, Springolina (Varga Zoltán) és a favorit Szonáta (Stanislav Gerorgiev) előtt. A futamot követően tiszteletdíjat vehetett át Kovács Sándor idomár, Kerekes Károly zsoké, no meg persze Szűcs Mihály tulajdonos. Érdekesség, hogy a Szűcs úr és családja által vezetett Farádi istálló négy éven belül harmadjára hódította el a Szent László Díj trófeáját.

 

Bő órával később a hároméves és idősebb kancák játszották a főszerepet a Gróf Széchenyi István Emlékversenyben. A 2000 méteres küzdelemben tizenketten indultak, s a játékosok kedvence, a három héttel korábban Szlovák Kancadíjat nyert Seperate Opinion igen könnyen (öt hosszal) győzött. A hároméves angol import ráadásul versenyrekordot állított fel, a 2:02,2-es lefutási idővel, de a pályacsúcstól is mindössze öt tizeddel maradt el. Az első idomári évét töltő Zala Csaba trenírozottját Kerekes Károly lovagolta. Második lett Viva la Diva (Nino Muru), míg

harmadik a szlovák színeket képviselő Yucca (Peter Hodán).

Ami Kerekest illeti, ihletett formában lovagol az idei esztendőben. A vasárnapi kettővel már nyolcnál jár a kiemelt győzelmek tekintetében. A fiatal lovas győzött az Nemzeti Díjban, az Alagi Díjban, illetve a Magyar Derbyben (Latin Lover-rel), a Kancadíjban és a Magyar Háromévesek Nagydíjában (Completta-val) valamint a Kincsem Díjban (Ostinato-val) is, de a Szlovák Kancadíjban is ő ült Seperate Opinion hátán.


Ostinato
Visszatérve a versenyekhez, izgalommal vártuk a nap kilencedik futamát, a Bérczy Károly tiszteletére futott emlékversenyt. Az 1600 méteres megmérettetést Ysilon King (Nino Murru) nyerte a nagyot hajrázó Fiery Wing (Daniel Scalora) és a sokáig vezető Makaam (ifj. Fejes Lajos) előtt. A futamot követően, aligha akadt boldogabb ember, mint Ribárszki Sándor, minekután mind a három telivér felkészítését a mester irányítja.

Zárásként Ostinato (a képen): Az A36 Szindikátus lova holnap délután Berlinben vendégszerepel. A négyéves mén élete eddigi legnehezebb feladata előtt áll, hiszen nyolc ellenfele közt ott lesz az idei Német Derby győztes Pastorius, de rajta kívül is akad jó néhány ismert név. A Group 3-as besorolású 2000 méteres verseny 16:35-kor veszi kezdetét. Ostinato lovasa a már többször említtet Kerekes Károly lesz. Mit is írhatnék még… hajrá Karcsi, mindent bele Oszi!


2012.10.02., Alpári Gergő, Lovasok.hu
Fotó: Hadaghian István
Címkék: Galopp, Kincsem Park, Őszi Gátverseny,
Pepperous, Ribárszki Sándor, Báró Wesselényi Miklós
Emlékverseny, Szent László Díj, Kerekes Károly, Kovács
Sándor, Gróf Széchenyi István Emlékverseny, Seperate
Opinion, Zala Csaba, Bérczy Károly Emlékverseny, A36
Szindikátus, Ostinato, Pastorius

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés