keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták


Bugyonnij

A Bugyonnij fajtát hátaslóként tartják. A XX. századból ered, és az Orosz Köztársaság fajtája. Ez a melegvérű fajta egy úgynevezett univerzális hátasló, mely egy kísérleti keresztezés eredménye.

A fajta kialakulásában két fajta játszott jelentős szerepet. Az Angol telivér, és a Doni ló. Az alkatot, a méreteket, és a jobb mozgást adták. Tulajdonképpen a kísérlettel egy katonalót szerettek volna kitenyészteni.

Úgy vélem, az Angol telivér vérvonal megtette hatását, ugyanis hatalmas sikereket ért el a fajta a távlovaglás kategóriában.

Ugyanakkor kiváló ugró képességekkel rendelkezik. Igen kemény fajta. A fej keleties jellegű, arányos, a nyak egyenes, hosszú, magasan illesztett, marja magas, vállak rövidek, lapockák kissé meredekek, háta rövid, fara néha csapott, ugyanakkor hosszú, paták közepes méretűek, végtagok kissé szerkezeti hibásak.

Marmagassága 161-170 cm, súlya 500-550 kg, színben bármilyen lehet, kivéve a tarkát, de leginkább jellemző színei a sárga, pej, és a sötétsárga.

Készítette: Jenna2

 

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés