keresés a lovardák között


További FEI Nemzetek Díja hírek >>

FEI Nemzetek Díja 2012
Hickstead, Nagy-Britannia

Az írek első idei Nemzetek Díja sikere

A 2012-es Nemzetek Díja szezonban az ír csapat még nem igazán tudott brillírozni. Múlt héten a svéd fordulón utolsók lettek, most Hicksteadben azonban végre megtört a szerencsétlen sorozatuk, és megnyerték a versenyt.

Ugyan már a hetedik állomásánál tart a Nemzetek Díja, és csupán a dublini záró verseny van hátra, de végre változott a tabella. A németek és franciák szokásos küzdelmébe némileg beleszólt az ír csapat, akiknek idei egyetlen sikerük eddig Aachenben volt, ahol harmadik helyen végeztek.

Sok hibát okozott a vizesárok, illetve a triple bar utáni két meredek és a nagy oxer. Az első fordulóból viszont három csapat is nullával fordult: a németek, a franciák és az írek; míg a briteknek 8 hibapontjuk volt.

A versenyben két dupla hibátlan lovaglás született. Az íreknél Richie Moloney és Ahorn van de Zuuthoeve, illetve a második helyezett francia csapattól Eugenie Angot és Old Chap Tame nullázott le mindkét fordulóban.

A német csapat jó kezdése után mind a négy lovasuk hibázott a második fordulóban. Az egy istállónak lovagló Ludger Beerbaum, Philipp Weishaupt és Marco Kutscher egy-egy fával végeztek, míg Holger Wulschner hármat is ütött, így az ő eredménye esett ki, és így harmadik helyen végzett a csapatuk.

Az íreknek Clement McMahon nyerte meg a versenyt, pedig az első fordulót feladta Pacinóval, miután csupán 8 éves lova hármat is ütött.

A franciáknál Kevin Staut és Aymeric de Ponnat is hibázott egyet-egyet, így Penelope Leprevost már nem tudott egy fa után javítani a második helyen, és ezért nem fejezte be a pályát.

Az írek 2000 és 2001 után most 2012-ben is nyerni tudtak Hicksteadben, ezzel fél ponttal megelőzték a belga csapatot a Nemzetek Díja összesítésében. Robert Spaine, az ír szövetségi kapitány végre elégedett lehetett a csapattal, és reméli, hogy az Olimpia után hazai közönség előtt Dublinban is jól tudnak menni. Az utolsó forduló augusztus közepén lesz, ahol eldől, hogy ki lesz az idei Nemzetek Díja győztes csapata, és melyik csapat esik ki a Szuperligából.

 

 

 

Eredmények:

 

 

       

A pálya

B pálya

Összes
hibapont

1. Shane Breen Írország Cos I Can

0

4

4

Richie Moloney Ahorn van de Zuuthoeve

0

0

Darragh Kerins Lisona

0

(4)

C McMahon Pacino

(-)

0

2. Eugenie Angot Franciaország Old Chap Tame

0

0

8

Kevin Staut Reveue de Hurtebise

0

4

Aymeric de Ponnat Armitages Boy

0

4

Penelope Leprevost Topinambour

(-)

(-)

3. Philipp Weishaupt Németország Catoki

0

4

12

Holger Wulschner Cefalo

(4)

(12)

Ludger Beerbaum Chiara

0

4

Marco Kutscher Cornet Obolensky

0

4

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés