keresés a lovardák között


Latin Lover „újratöltve”

Hat héttel a pozsonyi Turf Gálát követően, ismételten a szlovák fővárosban találkoznak régiónk legjobb „talpon lévő” angol telivérei. A vasárnapi meeting apropóját a huszadik alkalommal megrendezésre kerülő Szlovák Derby szolgáltatja. A kilenc futamos sporteseményen hét ország kilencvenkét versenylova lép pályára.

A 2400 méterre kiírt klasszikus futamban tizenegy indulót szólítanak startgépbe, köztük a két héttel korábbi Magyar Derby nyertesét Latin Lover-t. A Gyolai család nagydíj győztes lova, legutóbb 7 millió forintot keresett, esetleges pozsonyi sikerével pedig újabb 30ezer euróval (nagyjából 8,6 millió forinttal) gazdagíthatná tulajdonosait. A hazai viadalon még Kerekes Károlyt láthattuk Latin Lover nyergében, ezúttal azonban Vaclav Jancek „kuporog” majd a hároméves mén hátán. A csehek Spanyolországban dolgozó kiváló zsokéja nem ismeretlen a magyar galopprajongók előtt, mivel 2011-ben Quissisana-val a Buccaneer Díjban, míg Exlibris-szel a Kancadíjban győzött.

A mezőnyre pillantva kijelenthető, Latin Lover (a képen elől) nincs könnyű helyzetben, de győzelme nem elképzelhetetlen. A szlovákok, mint harmadik sansz tartják számon. Elé helyezik a Cseh Derbyben diadalmaskodó Kadyny-t (Jiri Chaloupka), és saját legjobbjukat, a parádés pedigrével rendelkező Move Your Vision-t, aki ugyanott másodikként végzett. Utóbbi lovasa egyben a derbynap sztárvendége Mirco Demuro lesz. A 33 éves olasz zsoké hazájában ötszörös sampion, legnagyobb sikerét a japán Victoire Pisa társaként aratta a 2010-es Dubai World Cup futamában.
A többi résztvevőt illetően, My Afantou (Jakub Pavlicek), Brutal Rocco (Jaromir Safar) és Atack (Jaroslav Línek) egyaránt pénzért futhat, de a német színeket képviselő Maximool-t (Rastislav Juracek) sem szabad leírni.

A keretprogram versenyeiben is jó néhány magyar tréningben álló telivérrel találkozhatunk. A hazai küldöttségből elsőként Alfkona (Zdenko Smida) mérettetik meg az 1000 méteres sprintfutamban, majd a mérföldes erőpróba során, a kanca Quissisana (Zdenko Smida) és istállótársa, a szürke mén Fiery Wing (Stanislav Georgiev) jó futásában reménykedhetünk. Az hosszútávú versenyben Outrider (Vaclav Jancek) „teheti le névjegyét”, míg a nap záró futamában Fenix (Stanislav Georgiev), valamint Insagi (Frézer Róbert) bizonyíthat.


2012.07.12., Alpári Gergő, Lovasok.hu
Fotó: Schuch Lili
Címkék: Szlovák Derby, Pozsony, Latin Lover,
Alfkona, Quissisana, Fiery Wing, Outrider


KapcsoLódó cikkeink:

Quissisana favoritként nyerte a Székkutasi Díjat >>>
Latin Lover nyerte a Hármas Korona első ágát >>>
Kancagyőzelem a Batthyány-Hunyady Díjban >>>

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés