keresés a lovardák között


További Global Champions Tour hírek >>

Global Champions Tour
Wiesbaden, Németország

Francia győzelem a pünkösdi Global Champions Tour fordulón

A wiesbadeni pünkösdi versenyt immár 76. alkalommal rendezték meg Németországban, azonban idén először a Global Champions Tour állomásaként szerepelt a versenynaptárban. Az eddigi év talán legnehezebb GCT fordulóján két dupla hibátlan lovas közül végül Olivier Guillon vihette haza a 94 050 eurót.

A GCT történetének eddigi legsikeresebb versenyzője, Edwina Tops-Alexander nem tudott elindulni a Nagydíjban, mivel az azt megelőző számban felbukott Cevo Socratesszel, miután a ló egy vonalban eggyel kevesebb vágtaugrásból ugrott el egy oxerre.

A GCT Nagydíj második fordulójában nagyon sok hiba a hármasugrásban vagy a kettesugrás első elemén történt. Többet hibázott például a Rolex ranglistavezető Rolf-Göran Bengtsson és Casall la Silla. A la baule-i Nemzetek Díja győztes csapatának tagja, Gregory Wathelet például fel is adta a második fordulót miután új lova, Banda de Hus sokat ütött.

Dupla hibátlant először a német színekben versenyző, háromszoros Világkupa Döntő győztes Meredith Michaels-Beerbaum tudott lovagolni. A csupán kilenc éves, hatalmas vágtaugrásokkal rendelkező Bella Donna (Baldini II x Calido I) fantasztikusan ugrott az egész verseny során. A második és egyben utolsó dupla hibátlant Olivier Guillon és Lord de Theize (Donald Rouge x Tolbiac des Halles) teljesítették, így két páros került az összevetésbe.

A negyedik helyen századmásodpercre pontosan ugyanolyan időt teljesített 4 hibaponttal két páros. Emanuele Gaudiano, aki többször versenyzett Magyarországon, és Cocoshynsky (Cornet Obolensky x Popcorn) egyet ütöttek és ezzel sokáig legjobb 4 hibapontos eredménnyel álltak. Azonban Julien Epaillard és Maestro de la Loge (Esterel Des Bois x Narcos II) pontosan ugyanilyen eredményt értek el, így osztozniuk kellett a negyedik helyezésen.

A spanyol Manuel Añon pályája egészen az utolsó ugrásig úgy tűnt, hogy hibátlan maradhat, azonban némileg pechesen az utolsó oxert végül leütötte Baldo DS (Kannan x Darco). Viszont olyan gyors pályát mentek, hogy ezzel a legjobb négy hibapontos lovaglással harmadik helyen tudtak végezni.

Az összevetésben elsőként Meredith Michaels-Beerbaum és Bella Donna tempós hibátlant lovagolt, ám számíthatott arra, hogy a francia lovas ezen még tud javítani. Olivier Guillon dolga egyszerűbb volt az összevetés második lovasaként, ráadásul a páros sokkal rutinosabban versenyzett. Az utolsó akadályok közötti tempós lovaglásával két másodperccel jobb időt lovagolt, így megnyerte a wiesbadeni fordulót.

Global Champions Tour legközelebb Cannes-ban lesz június közepén, de jövő hét pénteken St. Gallenben folytatódik a Nemzetek Díja sorozat a legjobb díjugratókkal.

Eredmény és videók >>

Ranglista a negyedik forduló után >>

Eredmények:

1.forduló 2.forduló

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

 Pénzdíj   

1. Olivier Guillon Franciaország Lord de Theize

0

0

0

55,59

94 050 €

2. Meredith Michaels-Beerbaum Németország Bella Donna 66

0

0

0

57,72

57 000 €

3. Manuel Añon Spanyolország

Baldo DS

0

4

-

-

42 750 €

4. Emanuele Gaudiano Olaszország Cocoshynsky

0

4

-

-

22 800 €

4.

Julien Epaillard

Franciaország Maestro De La Loge

0

4

-

-

22 800 €

6. Ben Maher Nagy-Britannia Tripple X III

0

4

-

-

8 550 €

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés