keresés a lovardák között


További Global Champions Tour hírek >>

Global Champions Tour 2011.
Hamburg, Németország

Rolf-Göran Bengtsson - Casall la Silla HamburgHamburgban ismét egy hétvége során rendezték meg a Global Champions Tour-t és az idén már 82. Hamburgi Ugró- és Díjlovas Derbyt. Cikksorozatunk célja ugyan elsősorban a Global Champions Tour állomásainak nyomon követése, azonban Hamburg esetén nem lehet kihagyni a Derbyt sem.

Tavaly a hamburgi beszámolónkban bemutattuk részletesen a Derby vonalvezetését és akadályait is. A verseny nehézségét idén sem hazudtolta meg az eredmény, hiszen a tavalyi hibátlan alappálya nélküli Derby után idén is csupán két hibátlan lovaglás született.

Elsőként Torben Köhlbrandt lovagolt hiba nélkül C-Trenton Z nyergében (Carthago x Calypso II), majd a 2007 és 2008-as év győztese, Andre Thieme is lenullázott Nacorde nevű lován (Concorde x Renville). Az összevetésben végül csak Andre Thieme tudott hibátlan maradni, míg ellenfele két hibapontot gyűjtött az alapidő túllépésével. A Derby versenyszámmal a hét állomásos német Riders Tour 2011 versenysorozat második fordulóján vagyunk túl.

A Global Champions Tour sorozatban idén Hamburg adott otthont a harmadik állomásnak. Nem csak a Derby pályája adta fel a leckét a versenyzőknek, hanem a GCT Nagydíj is. Már az alappályán is csak hárman tudtak hibátlant lovagolni, akik azután a második fordulóban is lenulláztak. A legpechesebb talán Judy-Ann Melchior volt (a La Baule-i Nemzetek Díja egyetlen dupla hibátlan lovasa, ott As Cold As Ice Z-tel), aki most Cha Cha Z (Carthago Z x Beach Boy) nyergében mindkét fordulóban 1-1 hibapontot kapott az alapidő túllépéséért, így nem indulhatott az összevetésben.

Hamburg Global Champions TourRolf-Göran Bengtsson Hamburgban Casall la Silla-t (Caretino x Lavall I) lovagolta a Valenciában kissé akaratos Quintero la Silla helyett. Az eredmények tükrében biztosan jobb választás volt, hiszen hibátlan két forduló után az összevetésben is sikerült bizonyítaniuk. Az összevetést Ludger Beerbaum kezdte Chaman nyergében (Baloubet du Rouet x I Love You), és gyors hibátlan pályát mutatott be. Azonban a pekingi olimpia ezüstérmese, Rolf-Göran Bengtsson Casall-lal még közel egy másodpercet rá tudott számolni Ludger Beerbaum eredményére.

Janne-Friederike Meyer Cellagon Lambrasco nevű lován az összevetés utolsó indulójaként két fa után nem folytatta a pályát, mivel a harmadik helyén így már nem tudott javítani. A tavalyi női dobogó után idén végül a férfi lovasok vették át az első két helyért járó jutalmat.

Összesítésben Alvaro de Miranda vezeti a GCT 2011-es ranglistáját, mivel itt Hamburgban 5. helyen végzett a dohai győzelme után. A következő fordulót Cannes-ban rendezik közvetlenül a Hamburg utáni hétvégén.

Eredmény és videók >>

Ranglista a harmadik forduló után >>

Eredmények:

1.forduló 2.forduló

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

 Pénzdíj   

1. Rolf-Göran Bengtsson Svédország Casall la Silla

0

0

0

46,97

95 000 €
2. Ludger Beerbaum Németország Chaman

0

0

0

47,93

57 000 €
3. Janne-Friederike Meyer Németország

Cellagon Lambrasco

0

0

feladta

38 000 €
4. Judy-Ann Melchior Belgium Cha Cha Z

1

1

 

21 850 €
5. Alvaro de Miranda Brazília

AD Ashleigh Drossel Dan

0

4

 

 

18 050 €
6. Marco Kutscher Németország Cash

4

0

9 500 €


Bardóczky Veronika
Lovasok.hu

Forrás és képek: globalchampionstour.com

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés