keresés a lovardák között


Fedeles Döntő a Tattersallban

 

Lassan vége a télnek, és kezdetét veszi a szabadtéri szezon. A március 12-15. között a Tattersallban megrendezett döntőt követően a díjugratók is lassan lezárják a fedeles szezont. Nagyon jó érzés volt a nemzet lovardájába belépni, hiszen a rendezők a lehetőségeikhez képest (ami sajnos szerénynek mondható) mindent megtettek azért, hogy a versenyzők és a nézők egyaránt jól érezzék magukat.

A gépkocsival érkezők részére ideiglenes parkolót alakítottak ki a füves pályán, a fedelesben kibővítették a nézőteret, március 15. tiszteletére pedig még fel is díszítették a csarnokot. Remélem, a magyar lovas történelmünk legpatinásabb létesítménye megmarad nekünk és a jövő nemzedékének egyaránt.

Jó lenne látni egy megújult Nemzeti Lovardát úgy, hogy nem kellene mindig azon aggódnunk, hogy mint az ügető pálya, ez is a telekspekulánsok áldozata lesz. Ahogyan a lóversenyt kedvelőknek a Kincsem Parkért, nekünk is össze kellene fogni, hogy megmaradjon a mindenki „TATTIJA". Négy kategóriában hirdettek március 15-én bajnokot: gyerek, amatőr, fiatal lovas és felnőtt lovas kategóriában.

Szombaton az 5 éves lovak elődöntőjét (105 cm) Horváth Balázs nyerte PM Londettóval, Kovács Henri és Kiss István előtt. A felnőttek elődöntőjét (135 cm) Czékus Zoltán nyerte Apollóval, Técsy Attila lett a második, a harmadik helyen Heibl Ágnes végzett.

Vasárnap újra Horváth Balázs győzött az 5 éves lovak versenyében PM Londettóval, ismét Kovács Henri lett a második, Burucs Barna pedig a harmadik. A 7-8 éves lovak középdöntőjében (120cm) Szotyori Nagy Kristóf (Prosper LK) volt a legjobb Lacrima Di Felicita nyergében. Kovács Henri itt is második lett, Szuhai Gyula előtt. A fiatal lovasok elődöntőjét (125cm) Béni Lilla nyerte Cewin nevű lovával, Bényei Anna Zsófia előtt, a harmadik Burucs Borbála lett. A felnőttek közép döntőjében, ahogyan szombaton, ezen a napon is Czékus Zoltán győzött, csak most Kabuki Des Islesel, Heibl Ágnes és Tóth László előtt.

Kedden a döntőkkel fejeződött be a négynapos verseny sorozat. A gyerek kategóriában Szladek Mátéé lett a bajnoki cím Toll Aristo nevű lovával, Csákányi Dorottya a második, ifj. Lázár Zoltán Bellinával a harmadik helyen végzett. Az amatőröknél Golosova Elena Conessával nyert, a második Vindeczker Barbara, a harmadik, Mészáros Dóra lett.

A felnőttek döntőjét Hugyecz Mariann nyerte Lasluival, Horváth Balázs és Técsy Attila előtt. A fiatal lovasoknál a bajnok Szotyori Nagy Kristóf tanítványa, Ujvári Barbara lett (Prosper LK) Thaliával, a második Vindeczker Alexandra, Béni Lilla pedig a harmadik helyen végzett.

A rendezvényre kedden délután ellátogatott Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, aki gratulált a győzteseknek és a helyezetteknek. A következő fedeles versenyek március 19-én, Gombán és Székesfehérváron kerülnek megrendezésre.

Szerző, fotó: Tóth István, LovasPlaza.hu (2011.03.17)

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés