keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lófajták

American Saddlebred Horse
American Saddlebred Horse

Amerika legelterjedtebb, és leghíresebb lova közé tartozik, mely USA, Kentucky-ből, a XIX. századból származik. Kitűnő hátas- és fogatló, mesterséges jármódokra is be lehet tanítani.

A fajtát tulajdonképpen két fajtából, egy munkalóból, a narragansett pacerből, és a kanadai pacerből tenyésztették ki. Ezután morgan, és angol telivér vérvonal is került a fajtába finomítás képpen. Összeszedve a fajta Angol telivér, Norfolk Roadster, Naraggansett pacer és Spanyol ló hatására lett olyan, amilyen. Mindegyik fajta finomított, alakított a Saddlebred lovon.

A Saddlebred igazán akciós mozgású, nemcsak ügetésben, hanem vágtában, és lépésben is. Úgymondván "három jármódú". Ezen kívül képes az "ötjármódú", "slow gait", és "rack" mozgásfajták bemutatására.

A fajtát nemes fej jellemzi, távol ülő fülekkel, büszke szemekkel, széles orrnyílás, és kis pofával. Magas illesztett nyakkal rendelkezik, bordákban rugalmas törzzsel, puha csüdökkel. A patákat nehéz patkókkal patkolják. Végtagok kecsesek, jellemző rá a vízszintes far, nyírt farok.

Méretét tekintve kb. 155-165 cm körül van. Minden színben meglelhető, kivétel ez alól a tarka.

 

Hátaslónak, és fogatlónak hasznosítják, kiválóan alkalmas szabadidő- és tereplovaglásra is.

Készítette: Jenna2

További képek a fajtáról:

 

 VISSZA A LÓFAJTÁKHOZ 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés