Mi kell a nőnek, ha lovas?

Külső szemlélő számára a lovas lányok mind kimért úrihölgyeknek tűnhetnek, de ha férfi létedre bedőlsz ennek a sztereotípiának, nagy meglepetésben lehet részed.

A lovas lányok sok tekintetben hasonlóak: mind a lovaglást, mind a lovaikat nagyon komolyan veszik, és mások szemében elég furcsa prioritásaik lehetnek. Fel is merül rögtön a kérdés, hogy vajon kinek is lenne kedve egy olyan emberrel randevúzni, aki a fél életét egy istállóban tölti?

Ha te ilyen elvetemült és elszánt vagy, most elmondjuk, mire is kell felkészülnöd. Íme, öt kritérium, aminek meg kell felelned ahhoz, hogy reális esélyekkel vághass bele egy ilyen kapcsolatba:

1. Légy támogató: Lényegében minden kapcsolat alapja, hogy a feleknek támogatniuk kell egymást, de a lovasoknak a szokásosnál is valamivel több támogatásra lehet szüksége, mind érzelmi, mind pénzügyi oldalról. Egy ló maximálisan kitölti a lovas gondolatait, idejét és pénzügyi kereteit is. Ne lepődj meg azon, hogy  egy lovas lány akár hajnali háromig hajlandó az istállóban ülni lova mellett, ha úgy érzi, hogy annak valami baja van. Készülj fel rá, hogy szíved hölgye a következő versenyre is benevez – még akkor is, ha ez nem tesz jót a havi költségvetésének – egyszerűen azért, mert muszáj

2. Légy türelmes: Nem minden lovas késik rutinszerűen és szándékosan, de tény, hogy a lovak egyszerűen kiszámíthatatlanok. Lehet, hogy szíved hölgyének lova az év 364 napján könnyedén és engedelmesen felszáll a lószállítóra, de előfordulhat, hogy pont a nagy családi ebéd napján makacsolja meg magát. Vagy az egyébként mindig pontos patkolókovács pont aznap késik egy órát. A türelem tehát elengedhetetlen. 

3. Fogadd el, hogy nem egy divatmagazinból lépett ki: Egy lóval eltöltött, hosszú nap végén a lovasok általában koszos körmökkel, a kobak alatt formázott, széna- vagy szalmaszálakkal is dekorált frizurával esnek haza. Nem céljuk, hogy minél borzasztóbban nézzenek ki, de ez az életformájukkal jár. Lehet, hogy elsőre egy kecses, mindig üde hercegnő képe él benned a lovas lányokról, de ne ringasd magad illúziókba!

4. Hagyd vezetni: Bármilyen meglepő, a lovas lányok nagy része szeret vezetni, sokuk könnyedén és magabiztosan vontat lószállítót, vagy kezeli a traktort. Azok a lovas hölgyek, akik saját lószállító utánfutót is beszereznek – amihez persze megfelelő autó is dukál – nem véletlen, ha a végén értenek is hozzájuk. Emellett jó, ha észben tartod, hogy napi szinten cipelnek szénabálákat, zabos és takarmányos zsákokat, úgyhogy gyakran elég kemények, erősek is. Persze nem baj, ha besegítesz, de ne lepődj meg, ha mindent maguk akarnak megcsinálni. Nem hercegnők ők, akik várják a fehér lovon érkező herceget – inkább ők maguk ülnek azon a bizonyos lovon!

5. Légy megértő. „Holnap bemutatóra megyek, és vasárnap este jövök csak haza. Elleszel itthon egyedül, ugye?” Vagy „Jó volt a díjlovas programom?” Jó ha tudod, hogy a lovas lányok éjt nappallá téve dolgoznak. Kevés energiájuk marad estére, de mégis ugyanúgy folytatják másnap reggel. Őrült, dolgos életük van. Megértő és támogató társra van szükségük, akire számíthatnak. Ugye megérted?

Oszd meg a véleményedet velünk!
Lányok, nektek mik az elvárásaitok? Srácok, milyen tapasztalataitok vannak?

2014.09.15. Sigmond Tamás, Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: Horsenation.com
 Fotók: Haga Zsuzsanna

Hozzászólások