24 dolog, ami megváltozott, mióta lovad van

24 pontban összefoglaltuk, miben más egy lótartó élete, mint gondtalan és lovatlan társaié. A Te életedet is fenekestül felforgatta a lovad? 

1. Korábban alaposan kialudtad magadat hétvégén és fel sem keltél 10 óra előtt. Mióta lovad van, hétvégenként már hajnali ötkor kivet az ágy, és elsőként érsz az istállóba.

2. Korábban hosszú, kényelmes, laza sétákat tettél. Mióta lovad van, a séták megmaradtak, de lovad kétpercenként megállít, hogy legelhessen.

3. Régebben adtál az öltözködésedre. Mióta lovad van, időd és pénzed sincs rá, ráadásul lószőr van minden ruhádon. De még az autódban, és olykor az ágyadban is akad belőle.

4. Régebben szívesen fuvaroztad a barátaidat és családtagjaidat. Mióta lovad van, ezzel már nem kell fáradnod, mert az autód tele van lovaglócuccokkal, lófelszereléssel, ápolószerszámokkal. És persze lószőrrel. 

5. Reggelente a hangulatodnak megfelelően választottál parfümöt. Mióta lovad van, folyamatosan lószagod van – egy gonddal kevesebb. 

6. Egykor a szerkényedben alapvetően ruhák voltak. Mostanra a nyeregalátétek, lótakarók, pokrócok, fáslik, lovaglónadrágok, lovaglómellények és -kabátok vették át az uralmat.

7. Bár korábban sem vitted túlzásba az orvoshoz járást, mióta lovad van, az állatorvos az egyetlen doki, akivel találkozol. Rá viszont egy kisebb vagyont költesz. 

8. Régebben odafigyeltél az egészséges, változatos és rendszeres étkezésre. Mióta lovad van, már csak az számít, hogy az ő takarmányozása rendben legyen. Igazán nem nagy dolog, csak némi müzli, nyomelemes nyalósó, vitaminokkal dúsított nyalóka, többféle jutalomfalat és kúraszerűen néhány vitaminkészítmény

9. Régebben a szabad délutánjaidat és estéidet a barátaiddal töltötted moziban, egy kávézóban, vagy koncerten. Mióta lovad van, egyrészt nincsenek szabad délutánjaid és estéid, másrészt az összes barátod a lovardában van.

10. Korábban magadra voltál utalva, hogy kivel randizol. Mióta lovad van, ő dönti el, kivel járhatsz és kivel nem.

11. Annó a márka, az ár és a fogyasztás alapján választottál autót. Mióta lovad van, csak az a lényeg, hogy elhúzza a lószállító utánfutót, a fogyasztása pedig egyáltalán nem érdekel. 

12. Korábban rengeteg okod volt rá, hogy pénzt kérj a Jótündértől és a Télapótól is. Most igazából csak egyetlen okod van rá: szeretnéd megvásárolni és eltartani az összes lovat, aki megtetszett neked. Vagy akiket megsajnáltál.

13. Egykor természetes volt, hogy a nyári szabadságodat egy tengerparti szállodában töltöd. Mióta lovad van, inkább versenyekre, tanfolyamokra és lovas találkozókra jársz vele. 

14. Régebben adtál a megjelenésedre. Mióta lovad van, rájöttél, hogy teljesen felesleges volt ez a nagy felhajtás, hiszen a gumicsizma mindenhez passzol.

15. Egykor követted az aktuális lakberendezési- és divattrendeket. Mióta lovad van, fogalmad sincs a lakberendezésről és a divatról, de rengeteg ötleted lenne, hogyan lehetne még praktikusabbá tenni az istállót.

16. Régen a Facebook falad tele volt szelfikkel, a barátaiddal kávézás közben, vagy étteremben készített képeiddel. Mióta lovad van, már csak őt posztolod. Vagy egy szelfit a lovaddal, esetleg az új nyerget, amit vettél.

17. A régi szép időkben télen ki sem mozdultál a meleg szobából. Most viszont nincs bocsánat, hiszen vár a lovad.

18. Annó előfordult, hogy kikapcsoltad a mobilodat. Sőt előfordult az is, hogy nem volt nálad. Mióta lovad van, ez ki van zárva. Mindig nálad a mobil, a táskádban egy töltő, az autódban autós töltő és otthon még egy tartalék töltő a biztonság kedvéért. A telefonodban el van mentve az összes lovász telefonszáma, a lovarda tulajdonosának száma, valamint a környékbeli állatorvosok és patkolókovácsok telefonszámai.

19. Korábban csokit, könyvet és más apró-cseprő meglepetéseket kaptál karácsonyra és a szülinapodra. Mióta lovad van, Te adod le a kívánságlistát, hogy most épp jutalomfalatra, futószárra, vagy egy pár új lovaglókesztyűre van szükségetek.

20. Régen a lakás kiválasztásának fő szempontja az ingatlan nagysága, beosztása, a rezsiköltség és az ár volt. Mióta lovad van, csak az számít, hogy a lovarda közelében lakhass.

21. Egykor úgy vezettél és kerékpároztál, mint bármely más földi halandó. Mióta lovagolsz, hang- és testsúlysegítségekkel kíséred ezeket a tevékenységeket is.

22. Régen kifeküdted a betegségedet. Mióta lovad van rájöttél, hogy gyorsabban gyógyulsz a lovardában a friss levegőn.

23. Korábban meghívtad a barátaidat egy kellemes estére, ha csak a tiéd volt a ház. Mióta lovad van, csak azért várod, hogy kiürüljön a lakás, hogy sutyiban betehesd a koszos nyeregalátéteket a mosógépbe.

24. Régen is jól éltél, de valami hiányzott. Mióta lovad van, folyamatos pénzhiánnyal küzdesz, semmi másra nincs időd, de olyan boldog vagy, mint még soha.

Nos, mit mondasz? Kihagytunk valamit?

2015.09.17. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: verwandert.de

Hozzászólások