Nyíres lett híres a Fickó Díjban

Favorit győzelem született a vasárnapi ügető nap Fickó Díjában. Nyíres és hajtója Váradi Sándor az utolsó 500 méteren indult el, a befutóban már elöl volt és kivédte Nőcsábász, valamint Rocket Boy támadását is.

Összefoglaló a 2015. szeptember 13-i ügető futamokról:

1. futam – Fantom Hendikep (1900 m):

Nacho Nico vállalta magára a vezető ló szerepét, mögötte No Fear, Pinokkió és Primusz volt a sorrend, a mezőny végén Kentucky Girl ügetett. Az első egyenes végén Jódlis kezdte meg a zárkózást és a túlsó oldalra érve már Nacho Nico mellett futott. Az utolsó 600 méteren Primusz elfáradt, Pinokkió megelőzte. Nacho Nico a befutóban tovább gyorsított és start-célban könnyen nyerte a futamot. No Fear végig megőrizte a második pozíciót, Pinokkió érkezett harmadiknak, így holtverseny alakult ki Primusszal.

Befutási sorrend: Nacho Nico (4) – No Fear (3) – Pinokkió (2)/Primusz (5)
Győztes idő: 20,3

Nacho Nico latin tempót diktált a többieknek

2. futam – Hádli Díj (1800 m):

Jubilee Hut kezdett hibával, diszkvalifikálták. Let it be TN vállalta magára a vezető pozíciót, mellé Lucky Boy ment fel, majd érkezett Rachel CR, Harlynda és Red Stone. Remekül együtt ügetett a mezőny, mindenki 15 méteren belül helyezkedett. Az utolsó kanyarban Red Stone és Harlynda indítottak támadást. A befutóra még Let it be TN hozta a lovakat, azonban Harlynda érkezett nagy lendülettel és megnyerte a futamot, Lucky Boy lett a második, Let it be Tn pedig a harmadik.

Befutási sorrend: Harlynda (3) – Lucky Boy (5) – Let it be TN (2)
Győztes idő: 18,0
Hajtóváltozás: (2) Let it be TN – Török István!

Harlynda a befutóban begyújtotta rakétáit

3. futam – 2015. évi Amatőr Kupa Hendikep IX. Futam (1800 m):

Kitty Magic került kizárásra a start után, majd az első kanyarban Mountain Bambi és No Bi is kiestek a versenyből. Rubino TIM volt helyből gyors és élre állt, tőle aztán az első egyenesben Rosamundi vette át ezt a pozíciót. Rubino TIM mellett Carpe Diem ügetett, majd Raffaella SM és Ostrom kettőse következett. A befutóra fordulva úgy tűnt, hogy Rubino TIM vezsélyes lesz Rosamundi-ra, aki azonban gyorsított és nagyon könnyen nyerte meg a futamot. Rubino TIM mögé Poéta jött fel harmadiknak.

Befutási sorrend: Rosamundi (6) – Rubino TIM (4) – Poéta (7)
Győztes idő: 18,6

Rosamundi nagyon könnyen nyerte az amatőr futamot

4. futam – Kétévesek Versenye (1800 m):

Jól kezdett a Szalay-nyerő Uzorka Ville és a start után élre is állt. Újrázz! ügetett mögötte a második helyen, azonban az első kanyarban hibázott és kiesett a versenyből. Az első egyenesben Uzorka Ville mögött Ukulele, Universal Boy és Ügető Star volt a sorrend. A túlsó oldalon Übü Király is feljebb zárkózott. Uzorka Ville a befutó elejéig vezetett, ott azonban elfáradt. Ukulele került élre, Universal Boy támadta. Kettejük között a célfotó döntött előbbi javára, harmadiknak szépen zárkózott Ügető Star.

Befutási sorrend: Ukulele (2) – Universal Boy (1) – Ügető Star (3)
Győztes idő: 24,1

A kétéves Ukulele célfotóval nyert

5. futam – 2015. évi Újlengyeli Lovas Klub Kupa Hendikep V. Futam (1900 m):

Már a start előtt hibázott Nudli és Reménység. A favorit Napfény állt élre a start után, mögötte Lucky Luke, Priscilla és Reine Fille volt a sorrend. Utóbbi az első egyenesben felment Napfény mögé. Féltávnál Sikerdíj indított támadást. A túlsó oldalon Ruby Reeves és Sun City kezdték meg a zárkózást. Napfény már biztos nyerőnek tűnt, mikor kívülről megjelent Ruby Reeves és a célig lehagyta. Reine Fille lett a harmadik.

Befutási sorrend: Ruby Reeves (7) – Napfény (8) – Reine Fille (12)
Győztes idő: 20,6

Ruby Reeves hatalmasakat lépve gyűrte le a mezőnyt

6. futam – Fickó Díj (1900 m) :

Orinoco-t diszkvalifikálták az első kanyarban. A tribün előtti egyenesben párosokká rendeződött a mezőny, Off Road vezetett, mellette Royal Flesh ügetett, majd Nixon és Rocket Boy, Ördög Hegedűse és Nyíres kettőse következett, a mezőnyt Philadelphia zárta. Az utolsó 500 méteren indított támadást Nyíres és Nőcsábász is elindult. A befutóban még mindig Off Road volt elöl, de elindult Nyíres, jött Nőcsábász és Rocket Boy is.

Befutási sorrend: Nyíres (7) – Nőcsábász (6) – Rocket Boy (5)
Győztes idő: 17,6
Hajtóváltozás: (1) Nixon – Veréb Zsolt!

Nyíres ellenállhatatlannak bizonyult a Fickó Díjban

7. futam – Orlando Díj (1900 m):

Többen is hibáztak a startnál, Machettat és Tamara Bosst diszkvalifikálták. Süni vezetésével érkezett a mezőny az első egyenesre, mögötte Trappolj!, Tiko Time, Renoir Lag és Tengelic volt a sorrend. A túlsó oldalon Trappolj! felment Süni mellé, majd át is vette a vezető pozíciót. Az utolsó 500 méteren Trappolj!, Süni, Tengelic és Tiko Time volt az első négy ló sorrendje. Trappolj! biztosan nyerte a futamot, Renoir Lag érkezett meg szép finis után a második helyre, Bezique Va Bene lett a harmadik. A futam után a Versenyintézőség a harmadik helyen célbaért Bezique Va Bene-t galoppozás miatt diszkvalifikálta, így Süni szerezte meg a dobogó harmadik fokát.

Befutási sorrend: Trappolj! (2) – Renoir Lag (6) – Süni (8)
Győztes idő: 20,5
Hajtóváltozás: (4) Thor-Com – Varga Sándor és (12) Spar Lady – Vicen Pál!

8. futam – Grammofon Hendikep (2560 m):

Pálinka és Miki Manó vállalták magukra a vezető szerepet, hozzájuk Alegria Dream csatlakozott elsőként, majd át is vette a vezetést. Alegria Dream mögött Pálinka ügetett, majd Pozsony, Miki Manó, Onze De Mayo és Sziklaszirt következtek. Az utolsó 500 méterre érve Onze De Mayo átvette a vezetést, akit a befutóban Pálinka támadott meg sikerrel. Pálinka és Onze De Mayo mögé a nyerő istállótársa, Sziklaszirt érkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Pálinka (2) – Onze De Mayo (5) – Sziklaszirt (9)
Győztes idő: 20,4

A következő ügető futamokat szeptember 19-én szombaton láthatod a Kincsem Parkban:

  • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
  • Időpont: 2015. szeptember 19-én szombaton 14:00 órai kezdettel
  • A belépés ingyenes.
A versenyekről közvetít a 

Vagy nézd élőben az ügető versenyeket a Lovasok.hu-n!

www.kincsempark.hu

 

2015.09.16.
Forrás: Kincsem Park
Fotók: Major Zsolt
Frissítve: 2022.09.19.

Hozzászólások