Lovas vagy? Köszönd meg Édesanyádnak!

Lovas anyukának lenni a világ egyik legnehezebb dolga. A gyereknevelés nem könnyű dolog, de ha még a lovak is végigkísérik a gyermekkort, na az aztán a kemény dió. Legyél bár tini, vagy felnőtt, ezekért a dolgokért igazán hálás lehetsz Édesanyádnak:

Az átlagos gyerekek kiskutyát szeretnének, kosaraznak vagy fociznak és maximum arra kérik meg anyukájukat, hogy szurkolás közben időnként dobjon be egy palack vizet az oldalvonalra.

A lovas gyerekek viszont rögtön azzal indítanak, hogy pónit szeretnének. Majd egy terepjárót és egy lószállító utánfutót, amivel a pónit lehet szállítani. Aztán pedig a bájos kölyök megkéri anyát, hogy segítsen istállót takarítani, lovaglócsizmát pucolni és vezetgesse már a (morcos) pónit a pálya mellett – lehetőleg mindezt hétvégén, még azelőtt, hogy felkelne a nap.

A lovas anyukák folyton spórolnak, minden nap leküzdik félelmeiket és annyit lapátolnak, hogy azt egy aranyásó is megirigyelné. Anyák napján ideje mindezt meghálálni.

Íme néhány ok a millióból, amiért köszönetet mondhatsz Édesanyádnak:

1.) Retteg a lovaktól, mégis mindig leküzdi félelmét, mert tudja, milyen fontos neked a lovaglás.

2.) Hosszú éveken át hallgatja, ahogy a nap 24 órájában, a hét minden egyes napján megállás nélkül a lovakról beszélsz, de mindig végighallgatott és beletörődött, hogy kár veled vitatkozni.

3.) Felteszi lovadra a kötőféket, bevezeti a karámból, kitisztítja a patáit… Csupa olyan dolgot művel, amitől más anyukák kifutnának a világból.

4.) Végignézi az edzéseidet, még akkor is, ha közben az infarktus kerülgeti.

5.) Önként bevállalta, hogy szalad a ló mellett, amíg meg nem tanulsz végre rendesen ügetni.

6.) Nem tett ki az utcára még akkor sem, amikor észrevette, hogy kimostad a lótakarót és a nyeregalátéteket az otthoni mosógépben.

7.) Minden verseny előtt kimossa és összepakolja a lovas ruháidat, segít megkeresni a fél pár lovaglókesztyűd és még arra is emlékeztet, hogy ne hagyd otthon a zakódat.

8.) A legnagyobb hóban és fagyban is képes kivinni téged a csak földúton megközelíthető lovardába, és vacogva bár, de végignézi a kétórás edzésedet.

9.) Igazából az egész életét leélhette volna anélkül, hogy fogalma lenne arról, mi is az a bélsárpangás, savós patairha gyulladás vagy a galandféreg.

10.) A versenyeiden őrülten tapsol, amikor nyersz, letörli a könnyeidet és megvigasztal, ha leesel, és mindeközben mindent elkövet azért, hogy azt érezd, számára te vagy a világ legjobb, legügyesebb, legtehetségesebb lovasa.

11.) Folyamatosan próbálja minimalizálni a gazdasági katasztrófát és igyekszik elkerülni a családi háborút. Értsd: elrejti az állatorvosi számlákat Apu elől, és az új lovaglónadrág megvásárlása is köztetek marad.

12.) Megérti, ha le kell mondania olyan jelentéktelen dolgokról, mint tengerparti nyaralás csak azért, mert a gyermeke a világ legőrültebb sportját űzi.

Anyák napja alkalmából minden kedves anyukának köszönjük,
hogy segít megvalósítani lovas gyermeke álmát!

2016.04.29. Horváth Annamari, Lovasok.hu
Forrás: Horsecollaborative.com
Fotók: Bigstockphoto.com, Flickr.com

Hozzászólások