Kassai Lajostól tanul lovasíjászkodni Matt Damon

A világhírű hollywoodi színész, Matt Damon a "The Great Wall" című filmjére készül, amiben egy lovasíjászt alakít. Az akciójelenetek kidolgozására, illetve a főhős felkészítésére a sportág elismert magyar képviselőjét, Kassai Lajost kérték fel.

Matt Damon és Kassai Lajos a Pasaréti Honvéd Lovardában

A Pasaréti Honvéd Lovardában, ahol a fenti kép készült, mindössze néhány órát töltött Kassai Lajos és Matt Damon vasárnap délután. A fedett lovardát bérelték ki, és hermetikusan elzárták magukat a külvilág elől.

A lovasíjász mester Facebook oldalán osztotta meg tapasztalatait: "Felkértek, hogy segítsem Matt Damont legújabb filmjére való felkészülésében és az akciójelenetek kidolgozásában. A több száz millió dolláros hollywoodi produkcióban a főhős egy lovasíjászt alakít. A közös munka elkezdődött, Matt egy egészen kivételes tehetség és meglepően gyorsan tanul."

Kassai Lajos az MTI-nek kedden elmondta: Matt Damon, akinek a szerepre történő felkészülését egyébként kiváló kaszkadőrök segítik, rendkívül tehetséges a lovasíjászatban, egyetlen találkozó alatt is hatalmas fejlődést mutatott. A lovasíjászat hazai megteremtőjének tartott Kassai Lajos hozzátette azt is, hogy az Oscar-díjas színész rendkívül szerényen és közvetlenül viselkedett.

Az eddigi egyetlen edzésen Kassai Lajos elmondása szerint talajon kezdték a gyakorlást, azonban Matt Damon olyan gyorsan tanult, hogy hamarosan áttértek a lóról történő íjászatra. A 44 éves sztár, aki a kínai nagy fal építéséről szóló filmben egy lovasíjászt fog alakítani, egy gyengébb, 30 fontos Kassai-íjon gyakorolt, amelynek a használata nem jelent súlyosabb megterhelést az ízületekre. Ugyan az első edzés Budapesten zajlott, a jövőben Kassai Lajos és a sztár találkozóira külföldön fog sor kerülni

Az Egyesült Államokban várhatóan 2016 novemberében mozikba kerülő The Great Wall című filmet Kínában forgatják, a rendező Csang Jimou.

2015.01.20. Forrás: Szeretlekmagyarorszag.hu, MTI
Facebook.com/KassaiLajoslovasijasz

Hozzászólások